Címlap Gasztro Senki nem fog...

Senki nem fog éhen halni Urán- és Kertvárosban: tele van a piac áruval

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kertvárosban is van miből válogatni szerencsére. Sok kofa ugyanis, aki kiszorult a bezárt Vásárcsarnokból, átment más piacokra.

A Vásárcsarnok bezárása nehéz helyzetbe hozta a kereskedőket és a kofákat, egy részük ideiglenesen áttelepült az uránvárosi és a kertvárosi piacra.

Az uránvárosi piacra 10, a kertvárosi piacra 6 kereskedő költözött át a Vásárcsarnokból, de a vevők nem mentek utánuk – mondják.

– Nem értem, hogy miért kellett bezárni a csarnokot!

Oda bemegy a vírus, de a multikhoz nem? Alig van vevőm, nem tudom mi lesz, én nem tudok házhoz szállítani

– mondta lapunknak Tordai Jánosné (képünkön), aki szomorúan ücsörgött a pult mögött vásárlókra várva kedden délelőtt.

Házhoz is lehet rendelni a piacról

A többség a házhozszállítást választotta, eddig 89 árus elérhetőségét mutattuk meg cikkünkben: tőlük lehet rendelni és hozhoz viszik az árut.

– Mi savanyúsággal foglalkozunk, ez nem megy annyira mint a zöldségeseknek, de van egy 10-12 fős állandó vevő körünk, akiknek kétnaponta szállítunk – mondta lapunknak Bori Dalma, aki szerint egyre több rendelés.

A két, minden nap nyitva tartó uránvárosi és kertvárosi, valamint a heti váltásban üzemelő Kossuth és Ércbányász téri, illetve szombati Búza téri piacokon nincs hiány semmiből. Vásárlóból sem:

Gomba nem lesz?

Aminek viszont búcsút kell mondani: az az erdei gomba, mert azt eddig kizárólag a Vásárcsarnokban lehetett árusítani.

A csarnokban jelenleg nincs gomba vizsgálat, ezért még a hobby gyűjtők sem tudják megnézetni, mit szedtek össze. Gomba helyett viszont rogyásig van füstölthús.

A szakemberek már dolgoznak azon, hogy vagy a csarnokban vagy valahol a városban kialakítsanak egy gombavizsgáló helyet, ahol legalább a lakosságnak megvizsgálják a gombáit.

– Egy-két hét és indul a szezon. Már bújik ki a Szentgyörgy és a Kucsmagomba, de ha nincs vizsgálat, akkor eladni nem fogjuk tudni – mondta lapunknak egy ormánsági gombász, aki szerint legfeljebb fű alatt értékesítik a szedést, és majd a vevő viszi el bevizsgáltatni.