Címlap Gasztro Siker: egy si...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szász-Kolumbán Attila siklósi szakács a világ legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de France után a spanyol körverseny, a Vuelta résztvevője lesz mint az egyik neves csapat séfje.

A Cofidis csapata 15 éve nem szerepelt ilyen jól, két szakaszt is nyertek versenyzőik, egyikük pedig összetettben a legjobb 10-ben végzett. A siklósi származású Attila jól végezte a dolgát, ezért felkérték, hogy a spanyol háromhetes kerékpárversenyen, a Vueltán is ő vezesse a konyhát – számolt be a HírTV.

Szász-Kolumbán Attila bevallása szerint hatalmas munka egy ilyen háromhetes versenyen a csapat tagjaira főzni, de minden percét élvezte. A feladat egész embert kívánt, napi 16-18 óra munkával járt.

Hiába volt előre eltervezett menetrend, valami mindig közbejött. Fontos, hogy a konyhai kocsival a lehető legközelebb parkoljon a séf, de ez nem mindig jött össze, ilyen esetben improvizálni kell. A menü ugyan változatos volt, de rizs és tészta valamilyen formában mindig az étrenden szerepelt. Idén még egy háromhetes versenyt tartanak, a spanyol Vueltát, amelyen ezúttal a siklósi szakács fog főzni.

Sok sikert!