Dalma, Izabella

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hullámfürdő nagy erőkkel készül a májusi újranyitásra

/

Hirdetés

A nyitási felhatalmazás előtt egy hónappal már megkezdte a felkészülési munkálatokat a Hullámfürdő. Az eddig megszokottnál nagyobb erőbedobással és létszámmal dolgozik a PSN Zrt. azon, hogy a legjobb állapotban nyithassa meg a pécsiek előtt a strandokat, tudtuk meg De Blasio Domenico, a Hullámfürdő létesítményvezetőjétől.

A kőművesektől és festőktől kezdve a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársain át a Biokom Nonprofit Kft. egy seregnyi ember fáradozik azon, hogy a strand megfelelő állapotba kerüljön a tervezett pünkösd hétvégéjére eső nyitásra.

Első körben csupán a strandot vehetik igénybe az odavágyó lakosok, de egyelőre még nem tisztázott, hogy pontosan mely épületek nyílhatnak meg és melyek nem. Viszont egy dolog biztos, a fedett medencék továbbra is zárva maradnak.

Pécs, 2020. május 18. A Hullámfürdõ gépésze vízmintát vesz egy medence vízébõl 2020. május 18-án. A fürdõ május 30-án nyit meg. MTI/Sóki Tamás

Apróbb szépítgetések zajlanak most a strandon és a közeljövőben akár látványos változásokra is sor kerülhet, például jó esély van egy gyerekpancsoló kialakítására – mondta De Blasio Domenico. Továbbá törekednek, hogy zöldebb környezetet nyújthasson a strandolók számára, virágokkal és egyéb növényekkel kívánják feldobni a környezetet.

Egyelőre a strand felét tudják kihasználni a fürdőzők a szabályozások miatt. Ez számszerűen annyit jelent, hogy 300 ember lehet egyszerre strandon és 200 pedig a vízben. A pénztárosok védelmére is vannak terveik, a maszkok, kesztyűk és folyamatos higiéniai intézkedések mellett egy műanyag védőplexi elhelyezése is szóba jöhet.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Két napunk van beadni az szja-bevallásunk, ha még nem tettük volna meg!

Következő sztori

Május végéig lehet beváltani a rezsiutalványokat

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)