Domonkos, Dominika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

A kormány emelné a postások fizetését

/

A kormány levélben fordul az Európai Bizottsághoz, hogy a postánál megvalósulhasson a béremelés  - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

A miniszter kifejtette: a magyar gazdaság lehetőségei most sokkal korlátozottabbak, mint a koronavírus előtti hónapokban, és a Magyar Posta veszteséges cég. Ugyanakkor a postások méltatlanul keveset keresnek ahhoz képest, amilyen jó színvonalú szolgáltatást biztosít a vállalat. Mivel veszteséges vállalatról van szó, béremelés csak akkor lehetséges, ha az Európai Bizottság ehhez hozzájárul. Ezért még csütörtökön levelet intéznek a testülethez a béremelés érdekében. Ennek mértékéről egyeztetnek a szakszervezetekkel, és biztos benne – mondta Gulyás Gergely -, hogy meg tudnak egyezni, a kérdés az, hogy Brüsszel is jóváhagyja-e.

A miniszter kitért arra is: a kormány döntött arról, hogy a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogatnak. Arról is határozat született, hogy a főváros IX. kerületében épülő kézilabdacsarnokot a Ferencvárosi Torna Club tulajdonába adják.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Mit várhatunk a PMFC-től és a Szentlőrinctől?

Frissítve!
Következő sztori

Tűző napon kellett a betegeknek várakozniuk a Lánc utcai rendelő előtt

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)