Címlap Sport Mit várhatunk...

Mit várhatunk a PMFC-től és a Szentlőrinctől?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak három nap, és rajtol az NB II-es labdarúgó-bajnokság – a húszcsapatos mezőnyben ott lesz a PMFC és a Szentlőrinc is. Az alábbiakban próbáljuk megtippelni, mire lehet majd képes a másodosztályban újoncnak számító két baranyai gárda.

A felkészülésnek vége, a hétvégén megkezdődik a fociidény az NB II-ben: augusztus 1-jén, szombaton egy meccset rendeznek meg (Kaposvár–Nyíregyháza), vasárnap pedig jöhet a további kilenc összecsapás. A PMFC hazai pályán indítja a szezont, a Dorogot fogadja (ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban jó tudni, hogy legfeljebb 3500 szurkolót engednek be a pécsi stadionba), a Szentlőrinc pedig a Szolnok vendége lesz.

Az erőviszonyok, az igazolások, a lehetőségek ismeretében nyugodtan kijelenthető, a két baranyai résztvevő közül ebben a kávéházban a PMFC-től várhatunk többet. Vas László együttese az előző szezonban is nagyon jól nézett ki, ötletesen és eredményesen futballozott, biztosan sok másodosztályú csapattal pariban lett volna. A nyári szünetben aztán – köszönhetően az érkező új tulajdonosnak, György Tamásnak – alaposan megerősítették a keretet, NB I-es rutinnal felvértezett játékosok érkeztek, többek között a korábban a Ferencvárost is megjárt, Paksról igazolt Bartha László. Meghatározó futballisták nem távoztak, a szakmai stáb tekintetében is az állandóságra szavaztak, így az a megérzésünk, hogy a PMFC újoncként is szép szezon elé néz, bármelyik csapattal (még a Debrecennek és a Vasassal is) felveheti a versenyt, főleg hazai pályán. Azt se feledjük, hogy a pécsi szurkolók nagyon várták már, hogy a kedvencek visszakerüljenek a profik közé, garantált, hogy mindig sokan, több ezren lesznek a lelátón, ez pedig plusz erőt, energiát adhat a srácoknak.

Tippünk: 5–12. hely.

A Szentlőrinc új vezetőedzővel vág majd neki az NB II-es kalandnak, Marián Sluka érkezett a kispadra. A klubnál továbbra is az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér elvet követik, s miután a takaró nem a leghosszabb, a lehetőségek behatároltak voltak az igazolásokat illetően. De mindenki tudja, nem csak az számít, hogy kinek van több NB I-es meccse és ki kerül többe, hanem az is, hogy kiben van több ambíció, akarat, elszántság. A Szentlőrinchez ezúttal is elsősorban olyan fiatalok érkeztek, akik tehetségesek, akikben van spiritusz, s akik meg akarják mutatni magukat – erre pedig tökéletes ez a csapat, ahol nem félnek bevetni a tizenkilenc–húszéves titánokat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár a lőrinciekre rendszerint csak legyintenek, mindig bizonyítják, hogy több van bennük: az előző szezonban sem sokan gondolták volna, hogy ők lesznek az ezüstérmesek az NB III Közép-csoportjában, s a mezőnyben egyedüliként legyőzik a toronymagas esélyesnek tartott PMFC-t.

Tippünk: 11–17. hely

Jegy- és bérletárak

PMFC

Bérlet: 12000 forint (19 hazai bajnoki és kupamérkőzések)

A klub kompenzálja azokat, akiknek az előző szezonra volt bérletük, de a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság, így nem játszották le az összes meccset: számukra kedvezményes áron, 10000 forintért kínálják az éves bérletet.

A névre szóló bérletek a Stadion utcai klubházban vásárolhatóak meg kedden 9–17, szerdától péntekig 9–19 óra között.

Belépőjegy: 1000 forint

A 14 éven aluliak és a 65 éven felüliek továbbra is ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket. Változás azonban, hogy a belépéshez ingyenes regisztrációs jegyet kell kérniük. (A hazai meccsek előtti pénztári sorban állás elkerülése érdekében kiváltható egy névre szóló állandó regisztrációs bérlet, ennek ára egyszeri 1000 forint.)

Szentlőrinc

Bérlet: 12000 forint

Belépőjegy: 1000 forint (diák: 500 forint)

A 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.