Ellák

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bíznak a befektetők a magyar zöld kötvényben

//

Népszerűek a nemzetközi zöld kötvények, több mint 7,5 milliárd euró értékű vételi ajánlat érkezett be a Magyarország által másfél milliárd euró értékben kibocsátott zöld kötvényekre - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára.

Hirdetés

Gion Gábor hozzátette: csak kedden 345 befektető tett ajánlatot az 1,75 százalék kamattal kibocsátott kötvényre.

A kelet-közép-európai régióban – Lengyelország után – Magyarország másodikként bocsátott ki zöld kötvényt – mondta. Megjegyezte, hogy a magyar zöld kötvény iránti érdeklődés a befektetők bizalmát fejezi ki az ország klímaprogramja, illetve Magyarország iránt.

A zöld kötvény sikere egyben jelzi, hogy Magyarország nemcsak a sürgős, rövidtávú problémákra, az egészségügyi és gazdasági helyzet megoldására fókuszál, hanem hosszú távú, megtérülő célokra is összpontosítja az erőforrásait – fogalmazott Gion Gábor.

Hirdetés

Előző sztori

Török Gábor: ha így folytatja Orbán ellenzéke, semmi esélye nem lesz 2022-ben

Következő sztori

Június 15-től szabad az út Németországba

Legutóbbiak innen: Gazdaság