Címlap Közélet A teológia ti...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn a Helsinki Egyetem a honlapján közölte, hogy rövidesen harminc új tiszteletbeli doktori címet fognak ünnepélyes keretek között átadni. A híres-hírhedt fiatal aktivista, Greta Thunberg is szerepel a névsorban – írja a Mandiner.

Mint kiderült, a Hittudományi Kar június 9-én nyolc tiszteletbeli doktori címet adományoz, a svéd aktivista, aki még mind a mai napig gyakran szerepel a hírekben, a 4. helyre került a listán.

Nem lett volna világhírű, ha nem autista – mondta magáról Greta Thunberg a róla készült, 2020 őszén bemutatott portréfilmben. Thunberg 2019-ben lett aktivista, amikor iskola helyett tüntetni ment a klímaváltozás elleni intézkedésekért. A diáklány mozgalma egy év alatt százmilliókat ért el, felszólalt az ENSZ-ben, elnyerte a pápa és a világ számos vezetőjének elismerését, míg Vlagyimir Putyin, Donald Trump és Jair Bolsonaro rémhírterjesztőként bélyegezte meg.

(Fotó: Andy Buchanan/AFP)