84 milliárd forint érkezik Baranyába, Kővári János a megye fejlesztéseiért is felel majd

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ez 14 milliárd forinttal több forrást jelent, mint az előző fejlesztési időszakban. Szinte mindenre lesz pénz. Mutatjuk, hogy pontosan mire!

Őri László úgy nyilatkozott, a legfontosabb stratégiai célok közé tartozik

  • a megye újraiparosítása,
  • a helyi gazdaság fejlesztése,
  • ipari parkok bővítése,
  • a klímavédelem, beleértve az energetikai korszerűsítéseket,
  • a károsanyag kibocsátások csökkentését előirányzó beruházásokat,
  • valamint a fiatalok környezettudatos szemléletformálását célzó programokat. 

A fejlesztési stratégia kiemelt eleme

  • az életminőség-fejlesztés, a népességfogyás megállítása a megyében. A következő hét éves fejlesztési időszakban is lesz lehetőség
  • óvoda, bölcsőde fejlesztésekre pályázni és minden olyan a családok mindennapjait könnyítő fejlesztéseket szeretnénk támogatni, melyek a mindennapi élethez szükségesek, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem Baranya legkisebb településén is elérhetőek legyenek ezek a 21. században elvárható közszolgáltatások, tette hozzá a megyei elnök.   

A közgyűlés két fejlesztési biztos kinevezéséről is döntött.

Pécs városa mellett Mohács és Komló városa is megkapja azt a lehetőséget, hogy önálló fejlesztési keretből valósítsa meg a helyben fontosnak tartott beruházásokat. A következő egy évben Kővári János, Baranya megye fenntartható városfejlesztésért felelős biztosaként fog dolgozni azért, hogy segítse ezeket a városokat abban, hogy a következő hét éves fejlesztési időszak nyertesei lehessenek. Junácski András, a megyei önkormányzat képviselője pedig mint a hátrányos helyzetű térségek fejlesztéséért felelős biztos a következő egy évben a leszakadó térségek felzárkóztatásán fog dolgozni.

– Fontosnak tartjuk, hogy csökkenjenek a területi és társadalmi különbségek a megyében – tette hozzá a megyei önkormányzat elnöke.

Kővári szerint

“nincs fenntartható város a megye nélkül, az élelemtől az energiaellátáson át a természeti és emberi erőforrások fejlesztéséig, de a helyi gazdaság erősítését is ideértve, össze van kötve a város és a vidék”.

A mai napon az a megtiszteltetés ért, hogy Baranya megye fenntartható fejlesztésért felelős biztosává nevezett ki a Baranya Megyei Közgyűlés 2021 augusztusától. Szeretnék közreműködni abban, hogy Baranya legyen a legélhetőbb megye

– fogalmazott közösségi oldalán Kővári.

Előző sztori

Ilyen gyönyörű a Balaton 400 km magasból!

Következő sztori

Eldőlt: kihirdették a felvételi ponthatárokat!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1