Ulrik

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel milliárdos támogatást kaphat a “hírhedt” pécsi szálloda felújítás

936 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől szállodája felújítására Czéh-Tóth Márk. A dohánybizniszben is érdekelt pécsi vállalkozó néhány éve vitatott körülmények közt szerezte meg a város szívében fekvő Aranyhajó Fogadót a tatarozására igényelt állami támogatás töredékéért, kevesebb mint 160 millió forintért. Bár a támogatás nagy részét még nem kapta meg, az üzletember magabiztosságát jelzi, hogy nemrég elkezdődött az épület felújítása, amiből négycsillagos szálloda lesz. Közben az egykori fogadó eladása miatt hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség. A 24 ír részletesen a témáról mai cikkében.

Hirdetés

Czéh-Tóth Márk is pályázik a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által egyedi döntésekre hivatkozva osztogatott százmilliókból – tudta meg a 24.hu. A vállalkozó egyik érdekeltsége, a Hotel Nick Kft. 936 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt, hogy Pécs történelmi városközpontjában négycsillagos szállodát alakítson ki az egykori Aranyhajó Fogadóból.

Czéh-Tóth cége, a Hotel Nick Kft. 2017-ben kevesebb mint 160 millió forintért szerezte meg az Aranyhajó Fogadót, amelynek felújítását és átalakítását a közelmúltban kezdték meg. A munkálatok annak ellenére indultak meg, hogy az igényelt támogatásból egyelőre csak a beruházás előkészítésére járó összeget kapták meg. Tehát a jelek szerint a vállalkozó optimista a támogatás folyósítását illetően.

Czéh-Tóth Márk a 24-nek elmondta, valóban bízik benne, hogy a beruházásra igényelt összeget megkapja, ám egyelőre nincs információja arról, hogy ez mikorra várható. Mint mondta, a támogatási kérelem benyújtása után saját felelősségére kezdte meg a szálloda átalakítását.

Czéh-Tóth cége ugyanis nem egy konkrét pályázati felhívásra jelentkezett, hanem maga kereste meg ötletével az MTÜ-t. A lap került dokumentum alapján a Hotel Nick Kft. támogatói kérelme egy abból a több mint nyolcvan egyedi kérelemből, amelyeket a Kisfaludy 2030 Zrt. tart nyilván, és amelyek közül több százmillió forintos nagyságrendű támogatást eredményezett. Közös jellemzőjük, hogy – a hazai és európai uniós pénzosztásoknál megszokottaktól eltérően – még csak pályázati azonosító számmal sem rendelkeznek.

Az Aranyhajó Fogadó eladása miatt feljelentést tett a városvezetés megbízására a Pécsi Vagyonhasznosító, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eladást lebonyolító, egykori cégvezető – akit bizalomvesztés miatt menesztett az új városvezetés – részletesen nyilatkozott lapunknak adott exkluzív interjújában az eladás körülményeiről is korábban.

Hirdetés

Előző sztori

Ötmilliárd forintos pályázat indul elektromos autók és robogók vásárlására

Következő sztori

Vége a tömegnyomornak? Több buszt indít a Tüke Busz hétfőtől

Legutóbbiak innen: Gazdaság