Luxus? 95 millióért kelt el egy ingatlan Pécsett, de van jóval drágább is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Míg egy ingatlan 95 millió forintért kelt el nemrég a megyeszékhelyen, addig a mostani kínálatban már nem ritka a 100 millió forint feletti értékű ingatlan sem - derül ki a Duna House összeállításából.

A Duna House kínálatában a legdrágább ingatlan jelenleg egy 300 000 négyzetméteres telken található, 9 hálószobás, panorámás, napelemes luxusotthon, amelyhez vendégház, istálló és medence is tartozik. Utóbbi házrész ma már nem is számít igazi kuriózumnak, a szakértők szerint egyre keresettebbek az épített medencével rendelkező, nagyobb értékű, 80-100 millió forintos ingatlanok. A keresletnövekedést többek között a járványhelyzetnek is köszönhetjük, hiszen az utazási korlátozások miatt felértékelődött az otthoni medence szerepe is.

A pécs-mánfai komplexumot 445 millióért hirdetik jelenlegi tulajdonosai.

Városhatáron belül is találunk egy közel 300 millió forintos ingatlant, ahol a 4000 négyzetméteres telken nemcsak a hat hálószobás ház, hanem külön park, tó és teniszpálya is található, valamint egy belváros felett elhelyezkedő, panorámás kastélyt is, 200 millió Ft értékben.

Baranya megyében az idei év első felében több mint 15,5%-kal nőttek az ingatlanárak tavalyhoz képest.

  • a panelek átlagos négyzetméterárára 318 000 forint,
  • a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 360 000 forint.
  • Ház már 27 millió forintért vásárolható Baranya megyében, így elmondható, hogy 2020 első félévéhez képest közel 16%-os növekedéssel, 224 ezer forintra emelkedtek a négyzetméterárak – írják.

Komló is felpörög?

A megyeszékhely mellett Komlón regisztráltak élénkebb ingatlankereskedelmet a szakemberek, ám ott a vételárak nagyságrendileg a pécsiek felének felelnek meg.

Érdekesség: az elmúlt 10 évben 72,92%-kal nőttek az átlagos négyzetméterárak Baranya megyében

Albérlet Pécsett 95 ezer forint havonta

A bérleti díjak változása kismértékben emelkedő volt, átlagosan pár ezer forinttal nőtt évről évre a bérleti díj összege. Adataink szerint a legtöbb, hallgatói élettől vibráló nagyvárosban átlagosan 100-135 ezer Ft között vannak a költségek havonta. Aki viszont például Pécsett kezdi meg szeptembertől tanulmányait, elég, ha „csak” havi 95 000 forinttal számol. Jó hír viszont, hogy a leendő egyetemistáknak van miből válogatniuk, jelenleg ugyanis kínálathangsúlyos az albérletpiac” – mondta a baranyai albérletpiacot elemezve Hornung Áron, a pécsi Duna House egyik franchise partnere.

Előző sztori

Reggelig túlnyomóan derült időre számíthatunk

Következő sztori

Újabb milliókkal gazdagodnak a pécsi önkormányzati cégvezetők

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1