Címlap Gazdaság Súlyosan érin...

Súlyosan érintheti a magyar gazdaságot a koronavírus

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komoly hatást gyakorolhat a koronavírus miatt kialakuló világválság a magyar gazdaságra. Ha a kór hosszú ideig blokkolja a nemzetközi ipari, kereskedelmi folyamatokat, akár gazdasági visszaesés is bekövetkezhet idehaza – erről beszélt a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter helyettese.

Tállai András ugyanakkor megjegyezte: egész más állapotban éri hazánkat a krízis, mint a 2008-as érte: most viszont jól működő és stabil országként kezelhetjük a következményeket.

– Most leginkább az valószínű, hogy a járvány elhúzódik, ha pedig így lesz, akkor azzal kell számolni, hogy

a káros hatások súlyosan érintik majd a magyar gazdaság legfontosabb ágazatait és szereplőit. A számok jelenleg azt mutatják, hogy a legkedvezőbb feltételeknél a magyar gazdaság 3,7 százalékkal növekedhet 2020-ban, a legrosszabb helyzetet vázoló forgatókönyv szerint viszont akár 0,3 százalékos visszaesés is elképzelhető

– mondta.

Utóbbi igen mély válságot feltételez, olyat, amikor a világgazdaság legfeljebb stagnál, az Európai Unió gazdasága pedig 2,5 százalék körüli mértékben zsugorodik.

További részletek IDE KATTINTVA olvashatók.