Több száz milliós támogatást kapott egy pécsi cég: új gyárat építenek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cég egy 7500 négyzetméteres új, saját tulajdonú csarnokba tud költözni és új gépeket is be tud szerezni.

A kormány versenyképesség-növelő támogatási programjában résztvevő vállalatok több mint 30 iparágban tevékenykednek, ezek közül kiemelkedik az élelmiszeripar, ugyanis a legtöbb beruházási szándék (122) ebből az ágazatból érkezett – mondta a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, a programban 806 vállalat vesz részt, amely pályázatában 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalta. A fejlesztéseknek köszönhetően 143 618 munkahelyet tudnak megvédeni.

Most újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A Hajdúhús 2000 Kft. 574,54 millió forintos beruházása 287,27 millió forint állami támogatást kap. A Semler Cipőipari Gazdasági Szolgáltató Kft. 564,81 millió forintos beruházása 282,40 millió forintos költségvetési támogatással számolhat. A Zwack Unicum Likőripari és Kereskedelmi Nyrt. 212,08 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 106,04 millió forinttal járul hozzá.

A Semler Cipőipari Gazdasági Szolgáltató Kft. beruházásával új gyár megvásárlására nyílik lehetősége, a társaság kapacitásainak bővítésére törekszik – ismertette a külgazdasági és külügyminiszter.

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő a Semler Cipőipari Gazdasági Szolgáltató Kft.-ről elmondta, hogy a beruházásnak köszönhetően a cég egy 7500 négyzetméteres új, saját tulajdonú csarnokba tud költözni és új gépeket is be tud szerezni.

Előző sztori

Többfelé várható zápor, zivatar néhol felhőszakadással

Következő sztori

Duplájára emelte az iskolai táborok díját Péterffy – Beismerte, hogy ez hiba volt

Legutóbbiak innen: Gazdaság