Címlap Hírek 380 millió fo...

380 millió forint támogatást kapott sportra Baranya

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyében három pécsi és egy mohácsi sportszervezet kapott 380 millió forint támogatást azért, hogy a COVID járvány okozta többletfeladatait el tudja látni. A nehéz helyzetbe került kluboknak és egyesületeknek országosan 2.1 milliárd forintot biztosított a kormány - jelentette be Deutsch Tamás. A Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta: Baranya az egyik központja a magyar sportéletnek, ez pedig a támogatás mértékén is meglátszik.

Ők kaptak:

  • A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 210 millió,
  • a Pécsi Vasutas Sportkör 150 millió forint,
  • a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. részére 5 millió forint
  • Mohácsi TE 15 millió forint lett megítélve

– Tavaly év végén döntött a kormány arról, hogy 45 vidéki sportegyesület kap 2.1 milliárd forint összegben támogatást, azért hogy a járvány okozta nehézségeket át tudja hidalni – mondta Deusch Tamás. A SOSZ elnöke kiemelte: legnagyobb súlyban Baranya megyének ítéltek többletforrást, mintegy 380 millió forint összegben.

Czerpán István (b), Deutsch Tamás (k), Hoppál Péter (j)

Rezgett a léc

– Az első hullám alatt a teljes sportélet leállt. Több ezer sportolónak kellett otthon maradni, csökkentek a bevételek is a szervezeteknél. De annak érdekében, hogy az edzőket ne kelljen elküldeni, a magyar kormány már akkor támogatást nyújtott a sportszervezeteknek – mondta Czerpán István, aki a PVSK elnöke és a Sportegyesülete Országos Szövetségének alelnöke is egyben.

Igen, van összefüggés

Deutsch Tamás hangsúlyozta, „hogyha valaki összefüggést lát a között, hogy Baranya megye miért ekkora összeget kapott, azt jól látja”. Jó volt a lobbi és Czerpán István is sokat tett az ügy érdekében – hangsúlyozta a SOSZ elnöke.

A PSN Zrt. 5 millió forintot kapott

Pécs egészségesebb város most, mint régen volt

– Pécs sokkal egészségesebb város, mint amilyen tíz évvel ezelőtt volt – mondta Hoppál Péter. A térség országgyűlési képviselője elmondta: a pécsi egyesületek nagyon nagy munkát végeznek, amit bizony a fővárosban is számon tartanak és amikor támogatást kell nyújtani, akkor támogatják is Pécset és Baranyát.