Címlap Hírek A budapesti r...

A budapesti rendőrök cuki videót készítettek az apák napjára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországon minden év júniusának harmadik vasárnapján ünnepeljük az apák napját. A BRFK egy kisfilmmel kedveskedett az apáknak.

Az apák napját a 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor –emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre. Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, és ilyenkor a család rendszerint együtt van.

Az eseménnyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy kedves kisfilmet posztolt, amelyből kiderül, hogy miként telik egy apuka rendőr napja.

„Apa: főnév. Ősi gyereknyelvi szó. Szinonímái: védelmező, példakép, első számú szuperhős. A játékban a pajtásod, az életben a támaszod, titkos szövetséges, amikor anya nemet mond. A szigor illúziójának mestere, amikor rossz fát tettél a tűzre, és valójában csak ő tudja, hogy a nagyfőnök imázs már akkor elveszett, amikor először a karjában tartott téged.”