Címlap Hírek A közönség sz...

A közönség szavazatai alapján lépnek fel a Pannon Filharmonikusok művészei

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pannon Filharmonikusok művészei, a közönség szavazatai alapján lépnek fel március 5-én. Mozart, Haydn és Dvorak művei kerülnek színpadra a Kodály Központban.

A közönség szavazatai alapján Mozart Don Giovannijából a nyitányt, Haydn C-dúr gordonkaversenyét és Dvorák IX. „Újvilág” szimfóniáját fogják megszólaltatni a művészek Dobszay Péter vezényletével, gordonkán pedig Szabó Ildikó működik közre. A közleményben a karmestert idézve kiemelték, hogy Mozart és Haydn személyében „két vitathatatlanul nagy óriásról van szó, akiknek a zenéje fölött egészen egyszerűen nem múlik el az idő. Az a tisztaság és rend, ami az ő zenéjüket jellemzi, az az ötletgazdagság, invenció, és az a humor, azok az emberi érzelmek, amelyek műveikben megjelennek, egészen időtlenek” – vélekedett.

Az este szólistája: Szabó Ildikó csellóművész

Eredményei:

  • Európa-szerte 16 nemzetközi versenyen nyert díjat, (2014-es Nemzetközi Pablo Casals Csellóverseny)
  • a világ számos neves hangversenytermének színpadán lépett már fel
  • több ősbemutató, világpremier felvétel fűződik a nevéhez

Adománygyűjtésre is lehetőségük van a résztvevőknek. A koncert napján a pécsi Kodály Központban várják a felajánlásokat. Részletesebb információ ITT érhető el.