Címlap Hírek „A legs...

„A legsötétebb időket idézik a mostani városvezetés módszerei” – közölte a DK-s Bognár Szilvia

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Heves vita bontakozott pécsi a közgyűlésben, a szervezeti és működési szabályzat megváltoztatása, valamint a bizottságok átalakítása miatt. Ez utóbbiról elsőként írtunk: Péterffy Attila leváltja a momentumos bizottsági elnököket. Ennek okairól EBBEN a cikkben írtunk részletesebben.

A liberális önkormányzati képviselők a közgyűlésen is nemtetszésüknek adtak hangot; kifogásolták a városvezetés titkolózását és nem egyenes módszereit, valamint kifogásolták Kunszt Márta elszólását, amely szerint azért kell menniük a bizottságok éléről, mert nem léptek a „Pécs Jövője” városvezetői frakcióba.

Érzésük szerint politikai leszámolás áldozatai lettek!

Péterffy Attila azt mondta, a Momentum a városvezetés „stratégiai partnere volt, van és lesz” továbbra is; de szavaiból kitűnt, hogy a párt pécsi önkormányzati képviselőit nem tartja ennek, őket különutasként tartja számon, és ezért „személyi problémaként” tekint rájuk. Ami azért is „érdekes” hozzáállás, mert ezeket a képviselőket egyéniben választották meg a pécsiek, nem listáról. Tehát közvetlenül rájuk szavaztak, név szerint küldve őket az önkormányzatba.

Legsötétebb idők

Bognár Szilvia korábbi alpolgármester, most önkormányzati képviselő is hozzászólt a vitához. Szerinte a szolgálat és a szabadság a legfontosabb a képviselőségben – kezdte beszédét, hozzátéve, hogy szerinte ezt bontja le a jelenlegi városvezetés, ő legalábbis ezt látta az elmúlt két évben.

– Igyekszik a városvezetés úgy kialakítani a mindenféle grémiumokat, hogy a ‘szabadság-faktor’ egyre inkább alulmaradjon, és függőségi viszonyokra alapoz.

Van, akit mérhetetlen hatalomvágy vezérel; vannak, akiknek egzisztenciális problémáik vannak, és sorolhatnánk még számos olyan dolgot, ami csökkenti a képviselő szabadságát. Az ilyen képviselő soha sem fog olyan döntést hozni, ami a közösség érdekét szolgálja.

Ez a jelenség, ami itt folyik, a középszerűség. Bűn középszerűnek lenni, és nagynak nem lenni gyalázat. Ami itt most zajlik, az egy tendencia. Láthatjuk, hogy itt 14-15 ‘pécsi bátor ember’ milyen döntési mechanizmusokhoz folyamodik. Javaslom, hogy

a ‘Pécs Jövője” Frakció változtassa meg a nevét ‘Pécs múltjára’, mert a módszerek, amiket alkalmaz, azok az ország legsötétebb időszakát idézik

– zárta beszédét az ex-alpolgármester.

Nyőgéri Lajos nemes egyszerűséggel hangosan kiröhögte volt kollégáját, ez jól látszik és hallatszik a közgyűlés videós tudósításában is.