Címlap Politika BOSSZÚ? Lesze...

BOSSZÚ? Leszedi a városvezetés a momentumos bizottsági elnököket, megbízhatóbb embereiket ültetik a helyükre

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mára biztossá vált, ha megszavazza a városvezető frakció, akkor leszedi a momentumos képviselőket bizottsági elnöki pozícióikból Péterffy Attila. Erről elsőként a Pécs Aktuál írt hétfőn. Mostanra a hivatalos határozati javaslat is meglett.

Csak találgatni lehet, hogy mi az oka ennek, de Kunszt Márta tegnap annyit elárult Pokorádi Gábornak, hogy a momentumosoknak is lehetőségük lett volna csatlakozni a városvezetői frakcióhoz, de azt nem tették meg! Emiatt nagyon úgy tűnik, mintha bosszúból cserélnék le a momentumosokat, amiért többször is kritizálni merészelték korábban a városvezetést.

Emlékezetes, ezt a frakciót többen is antidemokratikusnak bélyegezték, mivel egy kisebbség dönthet a többség helyett; és különféle retorziókat is kilátásba helyeztek a „kiszavazók”, „kibeszélők” számára. Emiatt élesen bírálta a pécsi polgármestert Mellár Tamás és Polyák Gábor, a Mindenki Pécsért Egyesület alapítói, de Bognár Szilvia exalpolgármester is, akit gyakorlatilag percek alatt „végeztek ki” és szedtek le a pozíciójából hetekkel ezelőtt – saját pártja, a DK hathatós közreműködésével.

Nagyon úgy néz ki, hogy az előválasztás idejére felfüggesztett belháború tovább folyik Pécsett a hatalomért és a pozíciókért; és aki nincs az MSZP-vel, az ellenségnek számít. Hab a tortán, hogy a pécsi DK vezetése és önkormányzati képviselői olyannyira összebútoroztak a szocialistákkal, mintha nem is két külön párt lenne, hanem egy és ugyanaz. Érthetetlen lépés ez, hiszen a DK sokkal erősebb, mint az MSZP, nem csak országosan, de Pécsett is.

Fontos bizottságok ezek – a Mandulás lakópark ügye is itt derült ki

Mindkét bizottság fontos munkát végez, és nem mindegy a városvezetés szempontjából, mennyire megbízható káder vezeti azokat. Ugyanis például korábban a Mandulás kemping helyére tervezett lakópark ügye is itt derült ki, amely ellen az ÖPE-Fidesz-KDNP tandem mellé a Momentum is beállt. Akkor azt végül sikerült megakadályozni, amiben szerepe volt az össznépi felháborodásnak is.