Címlap Balhé Anyagilag, eg...

Anyagilag, egzisztenciálisan is tönkreteszik Bognár Szilviát? Bukhatja a civil munkáját is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécs Aktuál megtudta, a Tüke Buszhoz nem tud visszamenni dolgozni a képviselő, és férjének is megszűnt a munkája, ahol évekig dolgozott hiba nélkül.

A Pécs Aktuál megbízható forrásból úgy értesült a Tüke Busz egyik magasrangú munkatársától, hogy „felsőbb jelzésre” nem fogják visszavenni a céghez Bognár Szilviát. Az információt egyelőre nem tudtuk megerősíttetni, de dolgozunk rajta.

Tudni kell, hogy a napokban látványosan kirúgott alpolgármester a cégnél dolgozott hosszú évekig, majd szülési szabadságra ment, eközben pedig elkezdett politizálni is. Így került végül az alpolgármesteri székbe – szüneteltetve ezzel polgári, civil munkahelyi státuszát. Most azonban, hogy leléptették az alpolgármesteri pozícióból, úgy tudjuk a cégnél dolgozó forrásainktól, hogy Bognár szeretett volna visszamenni dolgozni a Tüke Buszhoz, mivel az önkormányzati képviselői alapfizetéséből nem tud megélni, az ugyanis szinte „jelképes”. Erre azonban értesüléseink szerint nincsen lehetősége, és a nem megerősített információ szerint azért nincs, mert nem veszik vissza a Tükéhez.

Annyit sikerült még – szintén nem hivatalosan, de megbízható forrásokból – megtudnunk, hogy időközben Bognár eredeti munkaköre megszűnt a cégnél. Ilyen esetben azonban a cég felajánlhat egy új munkakört a szülésről visszatérő dolgozónak, aki azt vagy elfogadja, vagy nem. Hogy mit ajánlanak fel, az a cégtől függ, de ez kis túlzással lehet a portástól kezdve az udvaroson át egy komoly munkakörig szinte bármi – az a kérdés, mennyire szeretnék visszavenni a kollégát, illetve mennyire tartanak igényt a munkájára. Hogy ez megtörtént-e a cégnél, arra nem tudjuk hivatalosan a választ, de kérdéseket küldtünk a Tüke Busznak. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kerestük Bognár Szilviát is, de egyelőre nem értük el. Amint sikerül vele beszélnünk, és hajlandó nyilatkozni is, arról szintén beszámolunk.

Bognár férjének is megszűnt a munkája

A Pécs Aktuál írta meg elsőként, hogy Bognár Szilvia férje hosszú évek óta dolgozott a Pannon Filharmonikusoknál gazdasági vezetőként. Úgy tudjuk, munkájával mindeddig nem volt soha semmi probléma. A napokban azonban behívatta a férfit Horváth Zsolt, és közölte vele, hogy másként képzeli el a cég gazdasági működését, ezért elválnak útjaik.

Az 57 éves férfinek vezetői szerződése volt, ezért még 3 hónapig dolgoznia kell a cégnél, és jár neki további 3 havi bér is majd. Utána viszont kereshet munkát. Ha a fenti értesüléseinket megerősítik, akkor Bognár Szilvia is kereshet munkát és megélhetést, mostantól ugyanis csak a képviselői alapfizetést kapja majd a Városházától.

Még a politika világában is rendkívül ritka eset lenne az ilyen típusú politikai leszámolás és egzisztenciális kivégzés, ilyet nem hogy a barátokkal, egy politikai közösségben lévőkkel nem szokás csinálni, de még a politikai ellenfelekkel sem – különösen nem egy vidéki városban.