Címlap Arc A városvezeté...

A városvezetésre és egy kollégájára hárította a felelősséget az igazgató, amiért fizetés és szerződés nélkül dolgoztatták tanárok tucatjait!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több száz gyerekre kell(ett) vigyázniuk szerződés és fizetés nélkül a tanároknak Pécsen – írta meg elsőként a szomorú hírt a Pécs Aktuál. Hetek óta nem kapott fizetést több tucat tanár és diákmunkás Pécsett, akik a Pécsi Kulturális Központ nyári táborában vigyáznak és felügyelnek a gyerekekre. Többüknek még szerződése sincs, noha már májusban leadták az adataikat. Ilyen még soha nem fordult elő.

Az előzményeket ebben a cikkben írtuk meg:


Bár lapunk a Kulturális Központ és az önkormányzat álláspontjára is kíváncsi volt az ügyben, a kérdéseinkre máig nem válaszoltak.

A Pécs Aktuál viszont most – egy fideszes önkormányzati képviselő, Barkóczi Csaba segítségével, aki személyesen járt utána a történteknek cikkünket olvasva – megszerezte azt a belső dokumentumot, amelyet – részben kérdéseink alapján – az intézmény vezetője írt a városvezetésnek, hogy megmagyarázza a történteket.

Eszerint Pavlovics Attila azt állítja, sem ő, aki hetekig szabadságon volt, sem pedig igazgatóhelyettese – aki egyetlen vezető maradt az igazgató távollétében – nem hibázott;

a több tucat tanár és diákmunkás részben a Városháza, részben pedig az új HR munkatárs miatt nem kapta meg a járandóságát, és nem készültek el a szerződéseik sem.

A Kulturális Központ vezetője azt írta: túl sok szerződést kellett megírni, ezen kívül a rendes feladatokat is el kellett látni, ráadásul belső ellenőrzést is elrendelt a városvezetés,

„melynek része az anyagok összeállítása szintén komoly időt vesz igénybe. Jeleztük a Városházán, hogy ez most nagyon nem jó időzítés, ez az időszak a legintenzívebb az intézmény életében: napközi befizetések a hét minden napján két külön munkaerőt lefoglal, táborok indulása, de nem sikerült elhalasztani. Két hónap alatt 238 megbízási és munkaszerződés, egyéb munkajogi dokumentumok előállítása volt a feladat, ezt még segítséggel és iránymutatással sem tudta a kolléga elvégezni.”

Meg is válnak tőle – derült ki a szövegből.

Az igazgató teljes magyarázata itt olvasható:

Kattintásra nagyítható a levél
Kattintásra nagyítható a levél
Kattintásra nagyítható a levél

A Pécs Aktuál úgy tudja, a tanároknak erre a hétre ígérték az elmaradásaik kifizetését!