Címlap Baleset 7 nap, 32 bal...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint Baranya útjain a múlt héten – július 17-e és július 23-a között – összesen 32 baleset történt, amelyek közül tíz baleset személyi sérüléssel végződött. A sérüléses balesetek során tízen könnyebben, míg hárman súlyosan megsérültek.

A balesetek legfőbb okai között a sebesség helytelen megválasztása, a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbség meg nem adása, a követési távolság be nem tartása, illetve a figyelmetlen, gondatlan vezetés voltak.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy megkezdődtek a nyári betakarítási munkák, ezért több mezőgazdasági vontató, lassú jármű és önjáró munkagép vesz részt a közúti forgalomban, amelyek jelenléte fokozott baleseti kockázatot jelent. Ebben az időszakban a munkálatokhoz használt járműveket érintő közlekedési balesetek leggyakrabban a kanyarodási és az elsőbbségi szabályok megsértése, valamint a nem megfelelő kivilágítás miatt következnek be.