Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Talán kevesen tudják, de Pécsen óriási hagyománya és kultúrája van a “grundfocinak”. Az elmúlt időszakban ez kissé megváltozott, köszönhetően az elvándorlás miatt feloszlott baráti társaságoknak, az egyre csökkenő hobbisport iránti érdeklődésnek, de a covid sem segített fenntartani a kispályás labdarúgás szellemét a városban – írják a PSN Zrt. oldalán.

Cél, hogy felélesszék a futballkultúrát

És régi fényében tündökölhessen a kispályás foci. A torna, ami arra hivatott, hogy szinttől teljesen függetlenül, bajnoki rendszerben biztosítson játéklehetőséget a grundfocistáknak, múlt héten vette kezdetét, a szezonkezdetre megújuló Várkői Stadionban, a Verseny utcában.

A bajnokság forradalmi újítása, hogy a régi, salakos pályákat felváltotta a műfüves.

Ezúttal 4 különböző csoport indult az eseményen, ezek az alábbiak:

AutóCity Volkswagen Szenior 50+ csoport

FOCIVILÁG Szenior 35+ csoport

AutóCity Volkswagen I. osztály csoport

AutóCity Volkswagen Elitliga csoport

Hogy hogyan teljesítettek a kedvenc csapatok, vagy épp a riválisok ebben a két bajnokságban, szintén megtekinthető a kispalyasfoci.psnzrt.hu weboldalon!

A Kispályás Labdarúgó Torna egész tavasszal látogatható lesz, majd a nyári szünet után, ősz végén fejeződik be. A feljutásokról és a bajnoki címekről egy összesített eredmény fog dönteni.