Címlap Hírek Épül az uszod...

Épül az uszoda! Na hol? Szentlőrincen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdődhet Szentlőrinc tanuszodájának építése - jelentette be büszkén közösségi oldalán Nagy Csaba. A térség országgyűlési képviselője látványterveket is posztolt a beruházásról, mert már sokan hiányolták azt. Mi itt Pécsett is szívesen ábrándozunk ezek láttán:

Az épület elsősorban az úszás oktatását szolgálja, 80 fős tervezett tanulói kapacitással. Oktatási időn kívül a közönség kiszolgálására is alkalmas, így a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítja.

Azóta már a földmunkák is megkezdődtek, javában tart az építkezés

Nagy Csaba azt írja, a beruházásnak köszönhetően a helyi sportolási lehetőségek palettája bővül. A tanuszodában mind a szentlőrinci, mind a környező településeken élő fiatalok 21. századi körülmények között tanulhatnak úszni.

Két medencés, 80 fős tanulói kapacitással

A több mint 1,7 milliárd forintos, kormányzati támogatással épült tanuszodában két medence is lesz. Egy 25*15 méteres és egy 10*6 méteres, ami főként a kisebbek oktatására lesz alkalmas.

Bóly is örülhet, ott 2,3 milliárdot költhetnek erre

A Pécshez közeli, igencsak fejlődő városban típusterv alapján készülhet el a gyerekek és sportolók uszodája.
Vízi sportra és tanulásra alkalmas medencéket építenek

– Két medence lesz. Az egyik vízi sportokra is alkalmas, azaz 14 méter széles és 25 méter hosszú, míg a másik egy tanuszoda. Ebben a kicsik úszásoktatását végezzük majd – nyilatkozta korábban Hárs József.