Címlap Hírek Az Ománi Szul...

Az Ománi Szultánságban fogja erősíteni a gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatokat Kövér László

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatalos látogatásra Ománba utazik Kövér László házelnök szombaton – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel ezt a fontos hírt.

Kövér László az Ománi Súra Tanács elnökének meghívására utazik az ázsiai országba. Kövér László személyében először tesz hivatalos látogatást magyar házelnök az Ománi Szultánságban. A látogatás célja a két ország közötti politikai, gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok erősítése, valamint az intézményesített parlamenti kapcsolat megteremtése az Országgyűlés és az Ománi Szultánság Súra Tanácsa között – írták.

A házelnök „megbeszélést folytat Khálid bin Hilál Al-Máváli sejkkel, az Ománi Súra Tanács elnökével, Szajjid Fahad bin MahmúdÁl Szaíddal, az uralkodó képviselőjével, a Miniszterek Tanácsa miniszterelnök-helyettesével, Abdul Málik bin Abdulla Al-Khálili sejkkel, az Ománi Államtanács elnökével, valamint Szájjid Bádr bin Hamad bin Hamúd al-Buszáidivel, Omán külügyminiszterével”

– derült ki.

A hivatalos delegáció tagjaként a házelnököt elkíséri Horváth László fideszes képviselő a Magyar-Öböl-Térség Országai Baráti Tagozat, és az azon belül létrehozott Magyar-Ománi Baráti Csoport elnöke.