Címlap Gazdaság Balaton: 1000...

Balaton: 1000 forint a sajtos-tejfölös lángos, 750 a lágyfagyi és 400 a sör

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már pénteken megteltek a strandok a Balatonon. Mi pedig a pécsiek egyik kedvenc településén, Balatonlellén néztünk körbe, mi mennyibe kerül és hogyan úszhatjuk meg a legolcsóbban a nyaralást.

1000 forint a sajtos-tejfölös lángos

A víz kristálytiszta és már 25 fokos Balatonlellénél. A büfék és éttermek mindenhol kinyitottak, sülnek a hekkek, a lángosok és a kolbászok. Az árak a tavalyihoz képest növekedtek, nagyjából 25-30 százalékkal drágult minden.

Nem volt idő új feliratra, idén 300 Ft helyett már 400 Ft egy alsó kategóriás csapolt sör

A legolcsóbb sörből 300 forint egy korsó, igaz, ez a leggyengébb minőség. A sima lángos 700 forinttól indul, a sajtos-tejfölösért már 1000 forintot kérnek. A napi menü 400-500 forinttal kerül többe a tavalyinál.

Étlap a balatonlellei szabadstrandon
  • bableves, krumplileves 650 Ft
  • babgulyás 1750 Ft
  • marhapörkölt 1600 Ft
  • bolognai spagetti 1700 Ft
  • natúr csirkemell 1600 Ft
  • lecsós sertésszelet 1600 Ft
  • rántott sajt 1600 Ft

A strandolók közül többen inkább kihagyják az éttermeket,

sokan a nyaralóban előre elkészített palacsintával, főtt kukoricával és rántott hússal érkeznek a partra, pont úgy, ahogy a többség csinálta a ’80-as években.

Egy négytagú család 1800 forintért

juthat be a lellei fizetős strandra, a legdrágábban pedig az exkluzívként hirdetett tihanyi partszakaszon lehet pihenni – ide hétvégén 20 ezer forintba fáj egy belépő.

750 forint egy nagy fagyi

40 település közül 21-nél fizetni kell

A fürdőzésre kijelölt partszakasszal rendelkező negyven tóparti település közül 21-nél idén csak fizetős strand található. Jó hír viszont a pécsieknek, hogy a déli part tele van szabadstranddal. Így tudunk fürdőzni Lellén és Balatonbogláron is.

A balatonlellei Napfény Strand idei árai

Nyolc olyan település van, ahol nem kell fizetni a strandolásért

Ilyen strandot találni a déli parton Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Balatonkeresztúron, Balatonőszödön, Balatonszemesen, Szántódon és Zamárdiban, az északi parton viszont egy ilyen van: Örvényesen.