Címlap Hírek Befogadta a 7...

Befogadta a 70 éves hajléktalant egy pécsváradi férfi, mert megsajnálta, hogy nincs otthona!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett, egy bolt mellett árulta a könyveket az a hajléktalan, aki a közösségi média segítségével pár nap alatt otthonra lelt. A 70 éves bácsit egy pécsváradi férfi vette magához. A Pécs Aktuálnak sikerült elérnie Róbertet, aki három gyermeke mellett most már a bácsiról is gondoskodik.

Szívhez szóló fotót posztoltak

pár napja Feri bácsiról: a 70 éves férfi Pécsett, egy uránvárosi bolt mellett üldögélt és könyveket árult.

„Semmit sem konkrét összegért, hanem csak amennyit gondolnak érte, alkudozás nélkül. Dolgozni akar” – szólt a bejegyzés.

A poszt pár óra alatt robbantotta az internetet

Rengetegen írtak, hogy segítenének a bácsin és munkát, sőt szállást is adnának neki.

„Ha egy kutyát megsajnálunk, akkor egy embert miért ne fogadnánk be?”

A mosolygós bácsi végül hamar otthonra lelt. Pécsváradról jött Róbert érte.

– Amikor megláttam az írást, azonnal éreztem, hogy cselekednem kell. Ha egy kutyát megsajnálunk az út szélén, akkor egy embert miért nem? – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért döntött így.

– Két napja hoztam haza Feri bácsit, aki nagyon hálás volt a meleg otthonért – mondta Róbert.

„Jelenleg a konyhánkban alszik, és mesél a gyerekeimnek”

– Megfürdettem, adtam neki tiszta ruhát és enni, ami nagyon jól esett neki. Két nap alatt beilleszkedett és szép meséket is mond a gyerekeimnek – mondta Róbert, aki három gyermeket nevel egyedül.

Semmi megterhelőt nem kell végeznie!

– A poszt arról szólt, hogy munkát keres és mezőgazdasági szakközepet végzett egykor. Nekem van 5 borjúm, jelenleg rájuk vigyáz, legelteti. De itt vagyok mellette és segítek neki mindenben – mondta Róbert, aki azt is elárulta, hogy a bácsi eddig a pécsi sportpálya mellett aludt egy viskóban.

Feri bácsi eddig Angliában élt, de hazajött

Feri bácsi a baranyai Szellőn született. Dolgozott korábban Pécsváradon is, de aztán Angliába költözött munka reményében. Az élet azonban nem azt hozta neki ott, amire számított, így nemrég visszaköltözött Magyarországra.

Róbert szerint Feri bácsi „vándorlélek” és bár szeretné, ha nála otthonra találna, az apuka úgy gondolja, egy idő után innen is továbbáll a 70 éves férfi.