Bár még csak januárban nyitottak, már volt olyan hétvége, hogy kitették a megtelt táblát a Rózsa Étteremben és Panzióban. Pécs legújabb helyét a Rózsadomb déli szegletébe álmodta bele egy pécsi vállalkozó. A kétgyermekes édesapa szeretné új szintre emelni a családok által is kedvelt településrészt, ahol eddig ilyen gasztronómiai kínálat még nem volt.
„Nagyon megosztó a pécsiek véleménye, hogy miért épp a Rózsadomb déli csücskébe nyitottunk éttermet és panziót” – kezdi a tulajdonos. Az építőiparban jártas fiatal vállalkozó egy teljesen lepusztult épületbe látta bele Pécs új ízeket felvonultató éttermét, ami mellé egy 9 szobából álló panziót is épített.
– Az 1980-as években működött itt vendéglátó egység, ami már-már az enyészeté lett az elmúlt években. A romos ingatlant két éve vásároltuk, majd úgy döntöttünk, új élettel töltjük meg – részletezte a tulajdonos.
A Rózsa Étterem és Panzió idén januárban fogadta első vendégeit, de már Busójáráskor megteltek a szobák.
– Éttermünket ebédidőben főként a családosok keresik, este pedig étlapról válogathatnak a vendégek. Vannak tematikus estjeink is és tervezzük, hogy barbecue napokat is szervezünk a teraszunkon. Húsvétra viszont már az összes szobát lefoglalták – mondta a tulajdonos, aki feleségével és barátjával, az étterem megálmodójával és vezetőjével karöltve viszi a Rózsát.
Dani Dávid, kreatív séf ötletei jelennek meg a Rózsa étterem konyháján
A kreatív séf Pécsett volt konyhafőnök egy olasz konyhában négy évig, de Olaszországi tartózkodásai során megismerkedett minden fogással. Így a magyaros ízek mellett friss, innovatív és rusztikus ételek kerülnek a tányérra.
– Érdekesség, hogy a só és bors kivételével minden fűszerünk saját kertből való. De a helyi termelők portékáit is felvonultatjuk – mondta Dani Dávid. A konyha séfje kiemelte: folyamatosan bővítik és szezonálisan cserélik is a fogásokat az étlapon.
Mind a vegán, a vegetáriánus és a húsok kedvelőire is gondoltak
– A rib eye steak 350 grammos, de az étlapon megtalálható marhapofa és egy elfeledett ételünkkel is visszatérünk, így lesz szalontüdő, csülkös pacal vagy épp Eszterházy-rostélyos teljesen új köntösben – mondta Dani Dávid, aki hangsúlyozta azt is, hogy gyermekbarát ételeket is készítenek a fiatalabb ínyenceknek.
Kérd házhoz a reggelid, vagy épp a vacsorát!
A Rózsa Étteremből házhoz szállítást is lehet kérni, ami Pécs területén ingyenes. Hétköznap reggel 8 órától reggelit, hétvégén pedig 11-től várják a vendégeket vagy a megrendelést.
– Sokan járnak a Rózsadombról Malomvölgybe sétálni, így a kerékpárosokat, kutyasétáltatókat és sportolókat is szívesen látjuk – zárta szavait tulajdonos, aki bízik benne, hogy hosszú távon egy szerethető, barátságos és minőségi hellyel gazdagíthatja a Rózsadombot.
Csoportépítésre, szülinapi bulikra is gondoltak
– Az étteremben 40 főt tudunk egyszerre leültetni, de van külön termünk is, ahol 25 fős csoportoknak, baráti társaságoknak tudunk helyszínt biztosítani – tette hozzá a tulajdonos, aki kiemelte: hamarosan üveggel borított terasz is lesz, így a rossz idő sem akadály, ha valaki a szabadban ebédelne vagy vacsorázna.