Címlap Hírek Beteg gyermek...

Beteg gyermeken és családján segített Ruzsa Csaba, 200 ezerért vett mezt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lezárult a licit, amit Gergőért indított a PMFC. Szinte a fél ország megmozdult, hogy az idegrendszeri károsodásban szenvedő, 7 éves kisfiún és családján segítsen. Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere sem ült ölbe tett kézzel. 

A PMFC jótékonysági árverésre bocsájtott egy eredeti PMFC mezt, amelyet NB II-es játékosok és a szakmai stáb is dedikált. Ez a mez végül 200 ezer forintért „kelt el”, amit Ruzsa Csaba magánemberként fizetett ki. (Ezt abból gondoljuk, hogy az esemény nem volt sajtó-nyilvános.)

A jótékonysági licit győztesei: Ruzsa Csaba, Kovács Tamás

A jó ügy mögé beállt a PMFC egykori hálóőre, a Ferencváros válogatott kapusa, Dibusz Dénes is. Ő a barcelonai Bajnokok Ligája-csoportmeccsén használt és általa szignózott kapuskesztyűjét ajánlotta fel. Ezért 150 ezer forintot fizetett Kovács Tamás.

A beteg gyermek szülei várhatóan a héten megkapják a befolyt összeget, hogy kezelésre tudják költeni.

A kisfiú nem tud önállóan járni, ülni, beszélni sem. Mindennapi terápiás gyógykezelései, úgy, mint a Dévény-torna, talpreflexológus, BEMER és Pfaffenrot terápiás kezelés, valamint a TheraThogs ruhában való gyógytorna nagyon jó hatással vannak fejlődésére, ám ezek komoly mindennapi anyagi terhet jelentenek családja számára.

(Képek: Kurdi József/pmfc.hu)