Címlap Baranya Edzőbuktatás ...

Edzőbuktatás a PMFC-nél? Nyoma sem volt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eredménytelenség, a zsinórban elbukott három bajnoki után sokan tudni vélték, nem véletlenül megy ilyen rosszul a PMFC labdarúgócsapatának: a játékosok szívesen megválnának a vezetőedzőtől, Vas Lászlótól. A Szolnok elleni meccsen látottak nem ezt támasztották alá!

Sokan edzőbuktatást vizionáltak a mai pécsi focimeccsel kapcsolatban. Való igaz, a PMFC nem szerepel túl fényesen az idei szezonban, az előző három bajnokiját például elbukta, ráadásul a játék sem szívgyönyörködtető, ezek után pedig hihetőnek tűnt, hogy nincs minden rendben az öltözőben.

A hírek szerint nem minden játékosnak tetszik a Vas-stílus, összeállt egy mag, amely örülne, ha a tréner távozna.

A Szolnok elleni mai meccs előtt is téma volt ez a lelátón, többen fogadtak is arra, hogy a PMFC elbukja a bajnokit. Nem így történt! A pécsiek ugyan nem brillíroztak, de az látszott a játékosokon, hogy beleadnak apait-anyait, szó sem volt akaratgyenge produkcióról, esetleges edzőbuktatásról. Annyira ugyanis egyik spílert sem hisszük rafináltnak, hogy ziccerbe küzdi magát csak azért, hogy az utolsó pillanatban az elvetődő védőbe vagy a kapusba vágja a labdát. Márpedig Vas László együttesének jócskán megvolt arra a lehetősége, hogy hamar eldöntse a három pont sorsát, ám egészen a 47. percig kellett várni arra, hogy megszerezzék a vezetést a házigazdák. Miután az eredmény a folytatásban már nem változott, a PMFC 1-0-ra győzött.

Edzőbuktatás tehát nem volt Újmecsekalján. Bízunk benne, hogy a következő fordulókban ugyanígy, ugyanilyen mentalitással és eredményességgel folytatják a piros-feketék, mert akkor még sok örömet szerezhetnek szurkolóiknak!

Sajnos a másik NB II-es baranyai labdarúgócsapat, a Szentlőrinc csodás szériája véget ért: tíz veretlenül megvívott bajnoki után a tizenegyediken kikapott. Az előző szezonban még az élvonalban szereplő Budafok fektette két vállra a lőrincieket.

Baranyai eredmények az NB II-ből: PMFC–Szolnok 1-0, Budafok–Szentlőrinc 2-1.

Baranyai eredmény az NB III-ból: HR-Rent Kozármisleny–Makó 1-1.

Fotó: Kurdi József