Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen is várják azon elsőéves hallgatók jelentkezését, akik az egyetem mellett elmélyítenék tudásukat és akár külföldi tanulmányutakon is részt vennének. A Mathias Corvinus Collegium hat területen végezhető képzései teljesen ingyenesek. A programra április 14-ig lehet jelentkezni.

A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményében hat iskolába:

  • Jogi Iskola,
  • Közgazdasági Iskola,
  • MCC-Mindset Pszichológia Iskola,
  • Média Iskola,
  • Nemzetközi Kapcsolatok Iskola,
  • Társadalom-, és Történelemtudományi Iskola lehet most jelentkezni. A képzések során a hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatják, az intézmény lehetőséget teremt a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokat szervez, és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

Pécsett már csaknem 50 egyetemista diák tanul az intézménynél

Az MCC képzései 17 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el, több mint 7300 diák számára nyújtva fejlődési lehetőséget.

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgatók jelentkezését várja, akik valamelyik az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. A képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek. Felvételire az alábbi linkeken lehet jelentkezni: https://tar.mcc.hu/felveteli

További információ a képzésekről és az iskolákról:
https://ep.mcc.hu/
https://mcc.hu/iskolak

Mathias Corvinus Collegium
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd
és kultúra fejlesztésében.

Korábbi cikkünk: