Címlap Arc Csizmadia Pét...

Csizmadia Pétert küldi csatába Péterffy Attila ellen a pécsi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csoportgyűlést tartott a pécsi Fidesz szervezete pénteken este, a tagság pedig Csizmadia Péter pécsi ügyvédet és frakcióvezető tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy vezesse Pécset és legyőzze Péterffy Attilát. A pécsi Fidesz-tagok 120 igen és 1 tartózkodás mellett küldték csatába Csizmadiát.

Csizmadia Péter közösségi oldalán reagált, megköszönte a bizalmat és elfogadta a jelöltséget.



A végső szót a Fidesz országos választmánya mondja majd ki a következő hetekben, de még sosem fordult elő, hogy a helyiek akaratát felülírták volna Budapesten. Ezt követően, a kampány hivatalos startja után a szükséges mennyiségű, érvényes ajánlók összegyűjtése kell ahhoz, hogy valaki jogilag is polgármesterjelölt lehessen – de ezt szinte percek alatt szokta megugrani mindegyik komoly párt.

Egyelőre Péterffy Attilának, vagyis a DK-MSZP jelöltjének két kihívója van: Szentgyörgyváry Péter független, és Csizmadia Péter fideszes jelölt. Az LMP már bejelentette, hogy rossz polgármesternek tartják Péterffyt, ezért nem támogatják, de egyelőre nem nevezték meg, ki az, akit a posztra jelölnek.