Címlap Hírek Egyetlen „jeg...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az autópálya-matricához hasonló megoldást vezetnének be már a jövő év első felétől: megyebérlet-konstrukció bevezetésén dolgoznak a tömegközlekedésben.

Érdekes megoldáson dolgoznak manapság a tömegközlekedést illetően, árulta el Lázár János építési és közlekedési miniszter a Délmagyarországnak adott interjújában. Az autópálya-matricához hasonló megoldást vezetnének be: úgynevezett megyebérlettel lehetne közlekedni már a jövő év első felében is.

– Elérhetőbbé akarom tenni, az autós közlekedés valódi alternatívájává, méghozzá az ország egészében – mondta a miniszter a tömegközlekedéssel kapcsolatban. – Egyik első lépésünkként ezért dolgozunk most a MÁV-val az úgynevezett megyebérlet-konstrukció bevezetésén. Ez az autópálya-matricához hasonlóan kedvezményes áron, egyetlen „jeggyel” tenné lehetővé a vidéken élőknek, hogy egy vagy több megyében vasúton és autóbusszal is közlekedhessenek – ahogy az számukra a legmegfelelőbb.

A miniszter hozzátette, ragaszkodik hozzá, hogy az új lehetőséget már a jövő év első felében bevezessék.

(Fotó: Rosta Tibor/MTI)