Címlap Hírek Tizennyolcan ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya megye közútjain 2022. december 5-e és december 11-e között összesen 56 baleset történt, amelyből 13 személyi sérüléssel járt, 43 pedig anyagi kárral végződött.

A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint a személyi sérüléssel járó balesetekben 18-an sérültek meg, 15-en könnyebben, míg hárman súlyosan. Ittasság gyanúja két anyagi kárral járó balesetnél merült fel.

Az elmúlt időszakban több olyan baleset történt Pécsett, a Komlói úton, amely során kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütöttek el gyalogost.

A rendőrség kéri, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében a járművezetők csökkentett sebességgel, fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakasz esetén pedig figyeljék a mellettük közlekedő járművet, és annak sebességét. A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló, vagy más forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni, és csak akkor szabad tovább haladni, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének megsértése nélkül megteheti.

(Fotó: police.hu)