A PTE ÁOK új campusa valóban impozáns létesítmény (Fotó: Univ Pécs)
Címlap Hírek Építészeti ní...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hazai építőipar legmagasabb elismerésének számít az Építőipari Nívódíj, amelyet 2022-ben immár 25. alkalommal hirdetett meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). Középület/oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új campusa nívódíjat kapott.

A díjakat az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) éves ünnepi közgyűlésén és gáláján, december 8-án adták át. A bírálat fő szempontjai az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki-technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége, valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.

Középület/oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új campusa nívódíjat kapott. Az Építőipari Nívódíjat Tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, a táblák ünnepélyes felavatására 2023 tavaszán kerülhet sor.