Az NKA Pécs otthonában, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia csarnokában telt ház lesz a pécsi rangadón
Címlap Sport Garantáltan f...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 13. fordulóig, dátum szerint december 10-ig kellett várni arra, hogy egymásnak feszüljön a két pécsi felnőtt kosárlabdacsapat, az NKA Pécs és a PVSK-Veolia az NB I. B Piros csoportjában. A szombat esti (19.00) rangadó a kosárlabda ünnepe lesz Pécsett – nem mellesleg garantált a forró hangulat.

A két csapat szurkolói a szezon kezdete óta fújják ezt a dátumot: december 10. Kétségtelenül igaz, hogy ez az egymás elleni meccs most, az idény első felében nem dönt semmiről, azért az biztos, hogy több annál, mint hogy egynek nevezzük a sok közül. Mindkét pécsi együttes, az NKA Pécs és a PVSK-Veolia is a bajnoki címet, ezzel együtt a feljutást célozta meg, s miután a keretek erősségét nézve valóban ez a duó számít a favoritnak ebben a mezőnyben, nem csoda, hogy óriási a rivalizálás, és hatalmas tétje van az egymás elleni meccseknek.

A tabellára pillantva is egyértelmű, hogy nagy csatára van kilátás szombat este az NKA Pécs otthonában. Az első helyezett fogadja ugyanis a másodikat: a leendő házigazdák 12 fordulót követően 11/1-es mérleggel állnak a tabella élén, a PVSK-Veolia pedig 10/2-vel foglalja el a második helyet.

– Nagyon jó csapata van a PVSK-nak, sok tapasztalt, válogatott, A-csoportos rutinnal felvértezett játékos szerepel náluk, nem mellesleg elég mély a keretük. Nehéz lesz, az biztos – fogalmazott az NKA Pécs vezetőedzője, Ivica Mavrenski. – Itthon játszunk szombaton, élvezhetjük a szurkolóink támogatását, ami sokat jelenthet! Végig nagyon kell koncentrálnunk, egyetlen pillanatra sem szabad kiengednünk, a ránk jellemző agresszív, gyors kosárlabdát kell játszanunk, csak így lehetünk sikeresek. Minden apró részlet nagyon fontos lesz ezen a meccsen, a lepattanók, az eladott labdák, az asszisztok, minden! Épp ezért az összes játékosunknak nagyon ott kell lennie fejben. Az előttünk álló negyven perc azért is fontos lesz számunkra, mert egy kiváló erőfelmérőként tekintünk rá, amelyen biztosan megmutatkoznak majd az erősségeink és a gyengéink is, látni fogjuk, hogy hol is tartunk pontosan. A legjobbunkat kell nyújtanunk annak érdekében, hogy megnyerjük ezt a csatát!

Természetesen a PVSK-Veolia is nyerni akar, hiszen nem nagyon engedheti meg magának, hogy újabb vereséget szenvedjen el – az eddigi kettő is több annál, mint amennyire talán az egész alapszakasz során számítottak a Verseny utcában.

– Egy hajszálnyival komolyabban készülünk erre a mérkőzésre, hiszen mégiscsak az első helyezett csapathoz látogatunk – mondta Juhász Olivér, a PVSK-Veolia vezetőedzője. – Még egy kicsit többet elemezzük a játékukat, még egy kicsit többet pontosítjuk, hogy miként szeretnénk védekezni, és még egy kicsit pontosabban fogunk támadni. A MAFC elleni vereség utáni első edzésen már valami megváltozott a hozzáállásban, látványosan komolyabban edzenek a srácok.

A színvonalasnak és izgalmasnak ígérkező összecsapás iránt olyannyira nagy az érdeklődés, hogy már előzetesen ki lehet tenni a telt ház táblát – minden hely elkelt a Rátgéber Akadémia csarnokában. Aki ott lesz a helyszínen, biztosan nem fog unatkozni!