Címlap Hírek Ezen a pécsi ...

Ezen a pécsi pályán 100 km/h-val is repeszthetnek az autók

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aminek a gyerekek és a szülők örülnek a legjobban! Az egyedülálló komplexumban ugyanis azokat a fiatalokat is le tudják kötni, akik nehezen tudnak koncentrálni és állandóan valami "kütyü" kell a kezükbe.

Sokunkban nosztalgikus érzéseket kelt, mások azt sem tudják, hogy Pécsett létezik ilyen. Pedig igencsak büszkék lehetnénk arra a pályára, ami több mint fél évszázada ad otthont a miniautók és -repülők szerelmeseinek városunkban. A Veress Endre utcában (a műjégpályával szemben) található modellező klub

Európában is egyedülálló!

Emma 10 éves, de már évek óta jár ezzel a nagyon menő, rózsaszín autójával a pályára

– Az 1 hektáros területen több pályát is ki lehet próbálni, amit még este is ki tudunk világítani. Van itt aszfaltos, terep-, de még körautózásra és körrepülésre is alkalmas pálya is. Ilyen komplexum, ahol egy helyen ennyi pálya lenne, nincs még egy Európában – mondta Vasvári Pál, a Pécsi Ércbányász Modellező Klub elnöke.

Gyerekeknek a koncentráció elmélyítésére is ajánlják!

A gyerekeknek is jót tesz: Márk és apukája együtt versenyez

– A modellezésnél nagyon oda kell figyelni, hogy mikor, mit csinál az ember. A másodikos fiamnak kimondottan jót tesz, hogy ilyen autókat vezet. Izgő-mozgó gyerek, de amikor az irányítóállványon van, meglepő, mennyire tud koncentrálni. És ez az iskolában is látszik – mondta Dani Tibor.

5, 10, de akár 30 percig is figyelnek, miközben az autókat irányítják

Világbajnokságokat is szerveztek itt

– A Pécsi Ércbányász Modellező Klub fennállása óta két világbajnokságot és három Európa-bajnokságot rendezett már Pécsett, de sorolhatnánk, hogy hány versenyzővel büszkélkedhet – tette hozzá Vasvári.

– Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy akit egy kicsit is érdekel, jöjjön el, nézze meg és próbálja ki! Az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújthat – mondta Vasvári Pál.