Címlap Hírek MÉG HIRDETI A...

MÉG HIRDETI A VÁROS, pedig már rég lemondtak egy fesztivált Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több ezer gyermeket mozgattak volna meg Pécsett a nemzetközi diáksport, azaz International Youth Sport Festival-on. A nagy volumenű, 8-19 éveseket érintő rendezvény július 14-től egészen egy hétig pezsdítette volna fel a városi életet. Az egész várost behálózó sporteseményt sokan nagyon várták, sőt a szállásfoglaló portálok is hirdették.

A város vezetése is kiemelten kezelte és nagyon úgy fest még most is „kezelik”, pedig:

A RENDEZVÉNY SAJNOS ELMARAD, a SZERVEZŐK LEMONDTÁK!

Az önkormányzat lapjában büszkélkedtek arról még decemberben, hogy Kaposvárról Pécsre kerülhetett a nemzetközi sportfesztivál, majd két napja újabb cikkel dobással rukkoltak elő. Ebben FESZTIVÁLCUNAMIról írnak és

kedvcsinálóként hirdetik azt, ami sajnos nem lesz megtartva idén!

Úgy hirdetik, mintha meg lenne tartva – Lehet, hogy csak egy újságírói baki?

A pecs.hu oldalon – ELMARAD:

Ne tévesszen meg senkit: Youth Sports Festival és az International Youth Sports Festival, valamint a Youth Football Festival egy és ugyanaz!

Mindenesetre bízunk benne, hogy jövőre megtartják! Nagyon nagy szükség van a pezsgésre Pécsett.

Érdekesség még, hogy ez utóbbi írást a FESZTIVÁLCUNAMIRÓL azután közölte az önkormányzat lapja, hogy a Pécs Aktuál megírta: több rendezvény is veszélybe kerülhet, mert visszahívták a pécsi programokat is szervező ZsÖK NKft. ügyvezető igazgatóját, Bleszity Pétert. Az is igaz, hogy ez a rendezvény (mivel sportról van szó) inkább a PSN Zrt.-hez tartozik. Végeredményben: egy programmal kevesebb Pécsett.

FRISSÍTVE:

A Pécs Aktuál biztos forrásból úgy értesült:

az ukrán háborúra hivatkozva mondták le a rendezvényt.

Úgy tudjuk, a város 5 millió forintot különített el erre a sporteseményre. Csak remélni tudjuk, hogy ebből az összegből a gyerekeknek tartanak valami apró rendezvényt.