Címlap Hírek Felhőben a Me...

Felhőben a Mecsek! Na, de miért?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett nem ritka, hogy pillanatok alatt megváltozik az időjárás. Kedden még napsütötte időnk volt, szerda reggelre viszont már bekopogtatott az ősz. A felhő pedig? Napokig betakarja majd a Mecseket. Hogy miért? A Meteo Mecsek megmagyarázta nekünk!

A köd, ami Pécsett felhővé változott

Pécsett szerda reggel ködös időre ébredtünk. Ez a köd viszonylag hamar felszállt, de alacsony szintű felhőzetté vált, így a Mecsek magasságában megrekedt, kitakarja azt. 

Általában szürkés színű ködre emlékeztető felhő, melynek vastagsága maximum 100-200 méter. Főképp ősszel és télen jellemző, Pécsett szinte megszokott látvány, hogy a Mecseknek csupán csak fele látszik, és a tv-torony sehol sincs. 

Ősszel és télen van, amikor akár több napig is tapasztalható ez a jelenség.

Ezt főképp egy anticiklonális idő idézheti elő.

Általában ekkor eseménytelen, szürke, borús időnk van. Várhatóan a jövő héten is egy anticiklon hatására ködös időnk lesz, és pár napig újra ködbe borul a Mecsek.

Csapadék csak akkor eshet belőle, ha elég sűrű a felhőzet. Hőmérséklet függően esőt, fagyott esőt illetve hószállingózást idézhet elő.

De egyelőre Pécsett tuti nem fog esni a hó!