Címlap Hírek Félmillióra b...

Félmillióra büntették Hoppál Pétert a dugókihúzás miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyi választási bizottság úgy döntött, 500 ezer forintra bünteti Hoppál Pétert, amiért a fideszes országgyűlési képviselő úgy döntött: kihúzza a dugót az ellenzék óriáskivetítőjéből. A hivatalos döntés, és annak indoklása itt olvasható:

A választási bizottság szerint Hoppál Péter megsértette a választási törvényt.

A döntés nem jogerős, lehet fellebbezni.

A Pécs Aktuál úgy értesült, a helyi választási bizottság döntése szokatlannak nevezhető, szinte példátlan ugyanis, hogy pénzbírságot szabjanak ki, főleg nem ekkora összegben.

Hoppál Péter korábban úgy nyilatkozott és azzal indokolta egyebek mellett szokatlan és sajátos akcióját, hogy

“Elragadtattam magam hétfőn, amikor az ellenzéki kampánykivetítőből kihúztam a kábelt a Széchenyi téren, ezzel elnémítva azt a hazugságözönt, amely abból folyamatosan ordított napok óta a védtelen járókelők fülébe, fertőzve az agyukat. Sajnálom, hogy nem előbb húztam ki, mert ami sok, az sok: valahol meg kellene húzni a határokat valóság és hazugság között, még egy felfokozott politikai kampányban is. Ha négy évig tisztességesen, a választóik között és azok szemébe nézve dolgoztak volna a pécsi baloldal jelöltjei, akkor most nem kellene hazugságokat ordibálniuk óriáskivetítőkből, hangos furgonokból, hanem elég lenne az emberek szemébe nézni és becsületesen kampányolni”

– közölte.

A pécsi dugóügy részleteiről EBBEN és EBBEN a cikkünkben írtunk.