Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombat délután nagy volt a forgalom Orfűn. Sokan élvezték a jeget, ami több mint egy hete folyamatosan korcsolyázható és szánkózható is a Balázs-hegy lábánál. Mi mindkettőt kipróbáltuk, sőt… Pécsről le is futottunk Orfűre. Ez utóbbi egyébként 12 kilométer a Mandulástól, elvetemült télimádóknak kifejezetten ajánljuk!

Még lehet korizni a Balázs-hegy lábánál

Több helyen alakítottak ki csúszható “folyosókat”, ami azt jelenti, hogy viszonylag sima felületen lehet suhanni. A tó felszíne azonban helyenként már olvad.

A parthoz közel még biztonságos

Sokan aggódnak azon, hogy a tó jege beszakadhat. Ezért az orfűi önkormányzat napi szinten vizsgálja és közzé is teszi a tó jegének állapotáról szóló híreket. Még minden rendben!

9-10 cm a jég vastagsága a parthoz közel

Aki biztosra akar menni, hólapáttal is érkezhet és saját pályát építhet

A jégre esett hó miatt ha sima felületet szeretnénk, érdemes hólapáttal érkezni és „kikaparni” magunknak egy arénát. Ez egyébként kifejezetten élvezetes is tud lenni, hiszen magunk alakíthatjuk ki a kori pálya méretét és formáját!

És a futás!

Egészen hihetetlen, de röpke 12 kilométer megtétele után leérhetünk Orfűre gyalog, futva vagy akár bringával. A táj feledteti velünk a hideget. Futóknak pedig igazán üdítő, hogy a cipőjüket meg is tisztítja a friss hó. Ajánlott pálya: Mandulás-Remeterét-bicikli út-Orfű. Ez kb 1-1.5 óra alatt letudható! És ilyen gyönyörben lehet részünk:

A cipő, ami futás közben lesz tiszta
Találtunk szűz havat! A bicikliút egészen érintetlen. Vajon miért???