FONTOS! Marad a maszk a pécsieken!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre több pécsi akarja, hogy enyhítsenek a maszkviselés szabályain. De a megbetegedések száma miatt és a virológusok szakvéleményére hivatkozva döntöttek arról, hogy Pécsett továbbra is KELL A MASZK! - írta Péterffy Attila közleményében.

Az elmúlt napokban néhány hazai nagyvárosban enyhítettek a közterületi maszkviselés szabályain (Miskolc, Kecskemét, Békéscsaba), a megyei jogú városok többségében nem változtattak a rendelkezéseken. A városvezetők zöme, köztük Péterffy Attila is úgy ítélte meg, hogy korai lenne a maszkhasználatra vonatkozó szabályok enyhítése.

Pécs valamennyi közterületén továbbra is kötelező a maszk viselése

KIVÉTEL:

  • a Béke park,
  • a Szabolcsi Emlékpark és
  • a Tüskésréti Szabadidőpark területe, valamint
  • a Mecsek Dömörkapui út – Ángyán János út – Bárány út – Erdész út vonalától északra eső területei
  • a sporttevékenységet végzők részére nem kötelező a maszk viselése a közterületeken.

AJÁNLJÁK A HASZNÁLATOT:

  • Mecseki és Malomvölgyi Parkerdőkben,
  • Égervölgyben, ha kellő védőtávolságot nem tudnak másoktól tartani.

Továbbra is kötelező maszkot viselni a pécsi tömegközlekedésben, a boltokban, a Vásárcsarnokban, a piacokon és a Vásártéren, illetve az áruházak parkolóiban is.

Ez alapján döntött Péterffy Attila:

A koronavírus járvány kezdete óta folyamatosan egyeztet az önkormányzat a Pécsi Tudományegyetem virológus szakértőivel. Ők is megerősítettek abban, hogy korai lenne még lazítani a maszkhasználatra vonatkozó pécsi szabályokon – írja Péterffy a közleményében.

Az adatok alapján ugyanis olyan vírusmutáció jelent meg Nyugat-Európa és a környező országok után Magyarországon is, amelyek az eredetihez képest akár 50-70%-kal is gyorsabban képesek terjedni. Ez lehet az egyik oka annak, hogy hazánkban jelenleg újra emelkedő tendenciát mutat a fertőzöttek száma.

Mindezek alapján döntöttem úgy, hogy Pécsett egyelőre nem változtatok a közterületi maszkviselés szabályain

– írta Péterffy Attila.

A rendelet a kormány döntése értelmében a felnőttekre és a 6. életévüket betöltött gyermekekre vonatkozik.

A közterületeken sportoló pécsiektől ugyanakkor azt kérem, hogy fokozottan ügyeljenek a kellő távolság megtartására.

Amíg meg nem kapjuk a védőoltást, továbbra sincs jobb védekezés a járvány ellen, mint a fokozott higiénia, a gyakori kézmosás, a távolságtartás és a maszk helyes viselése.

– Magunk és embertársaink védelme érdekében továbbra is kérem minden pécsi türelmét. Egyben köszönöm minden kedves pécsinek azt a fegyelmezett magatartást, amellyel az elmúlt hosszú hónapokban tűrték a járványügyi intézkedésekkel járó kényelmetlenségeket. Bízom abban, hogy hamarosan magunk mögött tudhatjuk ezt az időszakot, túlleszünk a nehezén és mindannyiunk élete visszazökken a rendes kerékvágásba – írja Péterffy.

Hirdetés
Előző sztori

Nyomozást indított a rendőrség a HACS pécsi igazgatójának öngyilkossága után!

Következő sztori

Vitatkozik Kővári Jánossal a Gazdaságfejlesztési Főosztály exvezetője!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1