Címlap Hírek Gáz van: jönn...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécs Aktuál egyik Olvasója jelezte, hogy kellemetlen meglepetésben részesült, amikor meglátta a gázszámláját: 107 ezer forintot kellene fizetnie egy hónapra. Az eset nem egyedi az átalányfogyasztók körében.

Olvasónk Pécsújhegyen lakik egy 90 négyzetméteres családi házban, amelyben újak a nyílászárók, a padlás pedig szigetelt. Egészen eddig csak télen fizetett gázszámlát, két alkalommal kellett rendeznie a cechet, alkalmanként 60-80 ezer forintot. Nemrég azonban arra kérte a gázszolgáltató, az MVM ügyfélszolgálatát, hogy nullázzák az eddigieket, és havi átalányt kért, amit az eddigi fogyasztása, valamint a jelenlegi árak alapján 30 ezer forintban állapítottak meg.

Ehhez képest jött a kellemetlen meglepetés e-mailben: 2023. 07. 06. és 2023. 08. 05. közötti időszakra 107 376 forintot kell fizetnie!

Értetlenül állok a történtek előtt! Akkor ez most azt jelentené, hogy éves szinten mintegy egymillió háromszázezer forintot kellene fizetnem csak a gázért? Abban biztosak lehetnek, hogy ezt nem vagyok hajlandó kicsengetni!

– fogalmazott felháborodva Olvasónk, hozzátéve, azt is kifogásolja, hogy roppant nehézkes az ügyintézés az MVM ügyfélszolgálatán keresztül, így mindezidáig nem is tudott választ kapni a kialakult helyzetre.

A legnépszerűbb közösségi oldalon elég csak annyit bepötyögni, hogy „gázszámla”, és máris kiderül, hogy az esete abszolút nem egyedi, rengetegen járnak hasonló cipőben. Hogy valóban ilyen összegekre számíthatnak-e a magánszemélyek, vagy csak egy rendszerhibáról van-e szó, nem egyszerű kideríteni, mindenesetre egy energetikai szakértő magyarázata szerint a hiba gyakorlatilag abban rejlik, hogy az új szabályozás bevezetésével egyidejűleg, tehát augusztusban nem olvasták le mindenkinek a gázóráját.

Ha ez így van, akkor ez gáz, mert nem lett volna nehéz ezt megtenni.

Igazodjon ki ezen az, aki tud…