Gyulay László vezetésével feljutottak a mislenyi lányok, akiknek most az élvonalban kell bizonyítaniuk (Fotó: Kozármisleny SE)
Címlap Sport Az élvonalra ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aki az első osztályban edzősködik, legyen szó szinte bármilyen sportágról, az jobbára profi, főállásban végzi ezt a munkát. De nem mindenhol! Az élvonalba feljutott kozármislenyi női kézisek vezetőedzője, Gyulay László annak ellenére nem hagyta abba a tesitanárkodást a pécsi TVT-ben, hogy az NB I.-re készül a tanítványaival.

Nagy bravúrt hajtott végre az előző szezonban a Kozármisleny KA azzal, hogy az NB I. B-ből feljutott az élvonalba. A sikerkovács tréner Gyulay László volt, aki természetesen marad a kispadon a következő idényben is, amikor már az első osztályban szerepelnek tanítványai.

Aki elkezd edzősködni, többnyire azzal a céllal teszi, hogy idővel szeretne eljutni a legmagasabb osztályig. Így voltam ezzel én is. Szerencsés helyzetben voltam és vagyok, mert nagyszerű példaképeim voltak Pécsett, elég, ha Harmat Tamás, Danyi Gábor, Füzesi Ferenc és Tóth András nevét említem. Nagyon komoly inspirációt jelentettek számomra

– mondta a Pécs Aktuálnak a 45 éves tréner.

Gyulay éveket, évtizedeket húzott le az utánpótlásban, ahol rengeteg tapasztalatot szerzett. Bár dolgozott már felnőtt csapat edzőjeként, nem hajszolta ezt a feladatot – ami most újfent megtalálta. Természetesen nem bánja.

„Véleményem szerint mindegy, milyen szinten edzősködik az ember, a lényeg az, hogy mindig a kézilabdát szolgálja! Én is szeretném visszaadni azt, amit játékosként kaptam ettől a sportágtól. Mintegy huszonöt év van már a hátam mögött, aminek köszönhetően rengeteg tapasztalatot szereztem. Hasznát is veszem: egy-egy dolognál bizony sokszor vissza kell nyúlni az utánpótlásban tanultakhoz.”

Bár kétségtelenül jól hangzik, hogy Gyulay László az NB I-ben lesz edző, ami a külső szemlélő szerint nyilván főállás, és hiperjó fizetéssel jár együtt, esetében nem ez az igazság. Miközben ugyanis a Bajnokok Ligája-szereplő Győr és Fradi ellen készíti fel a csapatát, hétközben szépen bebaktat a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskolába, ahol testnevelő tanárként dolgozik.

Az egyetlen olyan szakember leszek a férfi és női élvonalban, aki nem csak edzősködik, hanem más munkát is végez. De ezzel nincs semmi bajom! Nem hagyom ott a tanárkodást: világéletemben így csináltam, így érzem komplexnek magam, így kerek az életem!

– mondta a Tanár úr.

A kollégái természetesen nyomon követték az előző szezon történéseit, gratuláltak a feljutáshoz, amit a tőle megszokott szerénységgel fogadott, mert tudja, hogy „hamar változik a helyzet az edzők életében, egyszer fent, egyszer lent vagy”.

Nagyon örülök annak, hogy igazi támogató közösség vesz körül az iskolában, minden helyzetben számíthatok a kollégákra. Sokat segít az igazgatónő, Vargáné Ács Andrea is, mindig megoldjuk, hogy ott tudjak lenni az edzéseken, a meccseken!

A bajnokság szeptember 2-án, szombaton kezdődik (nincs tanítási nap!), a kozármislenyi lányok az első NB I-es meccsükön a Vácot fogadják.

Nincs más hátra: Hajrá, Misleny!

Nagyon keményen dolgoznak a lányok, mert mindenki tisztában van vele, hogy ez bizony más kávéház lesz (Fotó: Kozármisleny SE)