A pécsi fiúk nagyon értékes győzelmet arattak: Ajkán nem könnyű három pontot szerezni (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Nagyon mennek...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat pontot szerzett a két baranyai labdarúgócsapat az NB II. 5. fordulójában, amire előzetesen azért nem igazán lehetett számítani, mert mind a PMFC, mind a Kozármisleny erős ellenféllel találkozott. A harmadik vonalban a PTE-PEAC megszakította a Szentlőrinc győzelmi sorozatát.

Nagyon jó passzban van a PMFC, amely veretlenként utazott Ajkára, nem mellesleg a piros-feketék még egyetlen gólt sem kaptak az első négy fordulóban. Nem kis dolog, hogy a meccs után is veretlen Weitner Ádám együttese, és továbbra is egy jókora nulla áll a kapott góloknál! Az ajkai vendégjáték során ugyanis a pécsiek kegyetlenül kihasználták a hazai csapat bizonytalankodásait: előbb egy gyenge passzt fülelt le Harsányi az Ajka 16-osán belül, s bár Hudák lövését még védte a hazai kapus, Gyurkits próbálkozásánál már nem volt esélye (0-1). A második félidő közepén aztán Szűcs Kristóf segítette ki a látogatókat egy borzasztó rossz hazaadással – a labda a jobb alsóban kötött ki (0-2).

A HR-Rent Kozármisleny az élmezőnyhöz tartozó Soroksárt fogadta, így aztán izgalmas, jó meccsre volt kilátás. Nem is csalódtak a drukkerek! A vendégek ugyan hamar vezetést szereztek Lovrencsics révén (0-1), de a mislenyi srácokat ebben a szezonban sem lehet leírni akkor sem, ha nagyon rázós a helyzet. Már az első félidő hajrájában járt a bajnoki, amikor jött Vajda, és egy szemrevaló góllal kiegyenlített (1-1). Kezdődhetett tehát minden elölről, s a második félidőben a házigazdák már nem engedték meg, hogy ismét hátrányba kerüljenek. Bő harminc pedig nem változott az eredmény, aztán Vajda adott egy gólpasszt Molnárnak, aki szépen kilőtte a hosszút (2-1). A hátralévő negyedórában már nem tudott mit tenni a Soroksár, ami azt jelentette, hogy Aczél Zoltán együttese megszerezte harmadik győzelmét – nagyon jó úton haladnak a mislenyiek!

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban baranyai rangadót hozott a 4. forduló, a PTE-PEAC a Szentlőrincet fogadta. Az esélyesebb csapatnak egyértelműen a bajnoki címre törő vendégek tűntek, ám az első félidő a hazaiaké volt, akik Márkvárt Patrik révén a vezetést is megszerezték (1-0). A szünet után váltott a Szentlőrinc, sokkal jobban futballozott, ennek köszönhetően hamar fordított is Medgyesi (1-1) és Keresztes góljával (1-2). Már-már úgy tűnt, hogy nyernek a vendégek, ám a végén jött a csattanó: büntetőt harcolt ki a PEAC, amit Udvardi értékesített, ezzel kialakítva a 2-2-es végeredményt.

A harmadik baranyai csapatra, a Mohácsra nagyon nehéz feladat várt, mert a mezőny egyik legjobbjához, a Nagykanizsához látogatott. Sok sanszuk nem is volt a vendégeknek: már a meccs elején vezetést szereztek a házigazdák, akik aztán a szünet után rögtön megduplázták az előnyüket, és ezzel eldöntötték a bajnokit.

Eredmények: Ajka–PMFC 0-2 (gólszerzők: Gyurkits 21. perc, Szűcs K. 67. perc – öngól), HR-Rent Kozármisleny–Soroksár 2-1 (gólszerzők: Vajda 45. perc, Molnár Á. 76. perc, ill. Lovrencsics 22. perc – 11-esből), PTE-PEAC–Szentlőrinc 2-2 (gólszerzők: Márkvárt P. 29. perc, Udvardi 88. perc – 11-esből, ill. Medgyesi 50. perc, Keresztes 66. perc), Nagykanizsa–Mohács 2-0 (gólszerzők: Lőrincz 11. perc, Sági 48. perc).