Címlap Balhé Hiába a nyugt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Senki sem irigyli manapság a benzinkutasokat, az időszakosan fellépő üzemanyaghiány miatt ugyanis egészen elképesztően beindult a kereslet – mindenki a naftára vadászik. A Pécs Aktuál találkozott koránkelőkkel, összeesküvésgyártókkal és ügyeskedőkkel is.

Na, benzinkutas semmiképp nem lennék mostanában! Egészen elképesztő helyzetekkel kell megküzdeniük amiatt, mert időszakonként kiürülnek a tartályok, a bizonytalan helyzet miatt pedig jócskán megnőtt a kutakon a forgalom. Bár a Pécs Aktuál is megírta, hogy pánikra nincs ok, gyakorlatilag mindenki benzinre vadászik.

Persze valamilyen szinten érthető is ez az őrület, elvégre hiába szajkózzák a hivatalos személyek, hogy nincs olyan nagy gond, azért csak-csak elfogy a nafta a kutakon órákra, fél napokra. Ilyesmihez eddig nem szoktunk, és nyilván jelzésértékű is: valami gond csak van!

Az ember pedig ilyenkor reagál: ha csak félig, vagy negyedig van a tank, igyekszik teletölteni, hiszen ki tudja, mikor fogy el a benzin a kúton, vagy éppen mikor töltik fel újra a tartályt. Ez a helyzet pedig elképesztő szituációkat kreál!

  • Az egyik pécsi Mol-kúton, amely reggel hatkor nyit, már 5.15-kor ott állt egy autós, várva a dolgozókat. Egyikőjük még ki sem tudott szállni az autójából, már „rárontott” a vevő, hogy megérdeklődje, van-e benzin. Ennyire azért nem kellene felpörögni!
  • Akadnak olyanok, akik összeesküvés-elméletekkel hozakodnak elő. Szerintük tele vannak a tartályok mindenhol, van üzemanyag bőséggel, csak éppen visszatartják a galádok.
  • Akadnak a kutasok ismerősei, meg az ismerőseik ismerősei, meg az ismerőseik ismerőseinek az ismerősei, akik a következő kérdéssel hozakodnak elő akkor, amikor kiürült a terep a pult előtt: „Nekünk sincs benzin?!”
  • Aztán ott vannak a cinikusok is, akik megjegyzik, milyen benzinkút az, amelyiken nincs benzin, majd fejüket ingatva továbbállnak.

Egy szó, mint száz, szokatlan helyzetekkel kell szembesülnünk manapság, ami hol ezt, hol azt hoz ki az emberekből. Azért legalább egymással próbáljunk normálisak és türelmesek maradni!

A végére a csattanó: a tartálykocsik sofőrjeinek a figyelmét is felhívták arra, hogy igyekezzenek tankolni azokon a kutakon, ahol van üzemanyag, nehogy menet közben kiürüljön a tankjuk. Ez azért tényleg megmosolyogtató, mert bevillant előttem a vicces kép, ahogy a sofőr szépen a saját gépébe fejti vissza az utaztatott dízelt.