Címlap Hírek Hihetetlen: a...

Hihetetlen: a kormányközeli Nézőpont szerint Karácsony gyenge!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Most vasárnap a magyarok 55 százaléka választaná Orbán Viktort és 15 százalék Karácsony Gergelyt kormányfőnek – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, ezer fő megkérdezésével készült, reprezentatív kutatásából. Az ellenzéki pártokhoz köthető mérések szerint azonban az ellenzék vezet.

Hónapok óta méri a pártok és politikusok népszerűségét a kormányközeli Nézőpont is, és nagy meglepetésre, mindig a fidesz bizonyul esélyesebbnek. Ez most is így történt:

a Nézőpont Intézet e heti kutatása szerint jelenleg a magyarok 55 százaléka választaná Orbán Viktort és 15 százaléka Karácsony Gergelyt miniszterelnöknek,

a megkérdezettek további 19 – három hónapja 23 – százaléka egyiküket sem. Azaz a hivatalban lévő miniszterelnök és az MSZP-P–LMP miniszterelnök-jelöltje közötti különbség 34 százalékról 40 százalékra emelkedett – közölte a cég az egyébként szemléletes címmel ellátott beszámolóban. Ez ugyanis így néz ki:

Azt egyébként az inkább az ellenzékhez sorolt közvéleménykutatók se „cáfolják”, hogy Karácsony jelenlegi népszerűsége Jakab Péter és Dobrev Klára alatt van, nem is kevéssel. Ennek ellenére, hogy miért éppen, és csak Karácsony Gergelyt állították párhuzamba Orbán Viktorral a Nézőpontnál, miközben Dobrev Klára, Jakab Péter, Fekete-Győr András vagy éppen Márki-Zay Péter is versenyben van, rejtély.

Érdekesség: a hazai kutatócégek mérései általában arrafelé szoktak billenni, ahonnan a megbízást kapják; néha azért persze vannak kivételek. Mindeközben a különféle közvéleménykutatók eredményeit bemutató online portálon így állnak a politikai erők:

Illetve így: