Címlap Hírek Hivatalos: Me...

Hivatalos: Megvan a megállapodás Brüsszelben – Orbánék győztek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

UPDATE: Ornán Viktor szerint győzött a józan ész!

Győztünk, mert olyan nehéz időkben, mint a világjárvány, a gazdasági válság, nincs ideje annak, hogy most folytassunk le olyan ideológiai, politikai vitákat, amelyek hátráltatnak bennünket a cselekvésben. Győzött a józan ész, mert végül is Európa egységét ezzel a döntéssel sikerült megőriznünk. Szép esténk volt!

– értékelte a megegyezést a miniszterelnök.

Korábban írtuk:

– Most elkezdődhet a csomag végrehajtása, a gazdaságaink újjáépítése – írta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtök kora este, ezzel bejelentette, hogy a brüsszeli EU-csúcson megállapodás született az uniós keretköltségvetés és a járvány miatti mentőalap ügyében.

A brüsszeli alku azt jelenti, hogy a huszonhetek zöld jelzést adtak a magyar-lengyel-német kompromisszumnak, a kifizetésekhez csatolandó, politikamentessé tett feltételrendszernek. Az EU-csúcs plenárisán az erről folytatott vita mindössze 30-40 percen át tartott.

Mindez azt jelenti, hogy

Magyarország és Lengyelország megkapta, amit akart! Az Európai Parlament pedig szinte mindent elveszített, amit november elején szuszakolt bele a jogállamisági mechanizmusnak nevezett törvénytervezetbe

– foglalta össze röviden a lényeget a 444 tegnap.

A Magyar Nemzet egyenesen arról ír, hogy „Győzött Magyarország„.

A vita előtt Orbán Viktor ilyen szerényen fejezte ki, hogy „jók az esélyek”: