Címlap Arc Történészből ...

Történészből burkoló: meditációnak éli meg új munkáját a kétgyermekes apa

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ákli Krisztián saját otthonát újította fel először, majd a szomszéd is szól neki, hogy elkélne a segítség. A történész végzettségű, de színészi vénával megáldott, pécsi családapa tavasszal kényszerült arra, hogy kétkezi munkára állja át. Nem bánja, meditációnak fogja fel. 

Nem ült ölbe tett kézzel

Ákli Krisztián

Tavasszal a család otthonát, most már megbízóinak konyháját és fürdőit újítja fel Ákli Krisztián. A történész végzettségű, kétgyermekes apuka a koronavírus előtt a színházak világában mozgott. Tavasszal azonban megunta a várakozást és váltott: kétkezi munkára.

Meditatív burkolás

– Szól a zene és meditációnak élem meg a burkolást, nem panaszkodom – vallotta a férfi, aki azután, hogy a közösségi oldalán megosztotta munkáit, özönlöttek hozzá a kérések és megbízások.

A pécsi Oberon Színházban rendező és produkciós vezető, de a Pécsi Harmadik Színházban már a színpadon is láthatták őt

Videókból és barátoktól tanult

Talán a legmeglepőbb a burkolásra való áttérésben az, hogy előtte soha nem tanulta a szakmát.

„Én alapvetően nem értek ezekhez a dolgokhoz, mindig mindenkitől segítséget kértem. Felhívtam a szaki barátaimat, hogy mondjanak egy két bölcsességet, és utána valahogy elkezdett összeállni.”

– mondta Krisztián, akit kifejezetten megnyugtat a derékszögek és vízszintek keresése.

Őszinte és lelkes

Krisztián közösségi oldalán azt írta: nem élet-halál kérdés, szóval olyat nem vállal, amit nem tud megcsinálni, ráadásul még számlát is ad. Tényleg. Emellett nem dohányzik és összetakarít maga után.

– Nem tudom megmondani első ránézésre, hogy mennyi anyag kell, vagy, hogy pontosan hány nap a meló – írta Krisztián oldalán.

„Szerintem azt nem szabad csinálni, hogyha vége van ennek akkor elfelejtjük. Le kell vonni a következtetéseket önmagunkról, és a környezetünkről ahol létezünk.”

A Pécs Aktuál munka közben látogatta meg Krisztiánt. A videóból többet megtudhat a pozitív felfogásáról vagy, hogy milyen dilemmákat vet fel egy rosszul lerakott csempe?