Michael Myers nemrég a Mecseken barangolt – jó, hogy nem találkoztunk vele!
Címlap Baranya Horrorra akad...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ne ijedjen meg senki, ha amerikai horrorfilmek karaktereibe fut bele mondjuk a Mandulásban, vagy éppen a Niké-szobor felett, netán Kertvárosban. Egy kis pécsi csapat nagy lelkesedéssel olyan rövidfilmeket gyárt, amelyekben visszaköszönnek a mozivásznon vagy a tévében látott rémisztő jelenetek!

A Halloween-sorozatból ismert Michael Myersszel biztosan nem futnék össze szívesen egy sötét sikátorban. De még nappal a Mandulásban sem. Márpedig ez is megtörténhetett volna, a háromtagú pécsi Halloween Horror Stúdió (Resszer Tamás, Baranovics Frigyes, Jakab Szabina) ugyanis nemrég életre hívta ezt a karaktert a Mecseken, hogy egy kis rövidfilmet készítsen.

– Ismert horrorfilmek, thrillerek karaktereinek megelevenítése a célunk, a szlogenünk is ezt tükrözi: „A legfélelmetesebb horrorkaraktereket hozzuk el Magyarországra!” – mesélte a Pécs Aktuálnak a projekt ötletgazdája, Resszer Tamás. – Legutóbb Michael Myers látogatott el a Mecsekbe, ahol eljátszottuk a filmbéli történetet, ami ugye abból áll, hogy kiszabadul egy elmegyógyintézetből, és Halloween idején mindig össze-vissza gyilkolászik Haddonfieldben. Hozzáteszem, a jelenetekbe rendszerint saját ötleteket is beleviszünk, nem csak másoljuk őket.

A kis csapatnak, amelyben természetesen helyet kapnak a karaktereket megformázó lelkes modellek is, ez volt a negyedik filmje. Készítettek egy werkfilmet, amely „A nagy pénzrablás” című thrillert dolgozta fel, továbbá van egy „Sikoly”, egy „Boldog halálnapot”, valamint egy „Elszabadult” (ennek a főszereplője Michael Myers) című művük is.

S hogy miért éppen a horrorra akadt rá Resszer Tamás, és mi a céljuk ezekkel a néhány perces rövidfilmekkel?

– Régóta szeretem a horrorfilmeket, továbbá hosszú ideje kacérkodtam a gondolattal, hogy belevágjak valamiféle filmkészítésbe. Úgyhogy lényegében arról van szó, hogy összehoztam, összekapcsoltam a kettőt. Aminek nagyon örülök, hogy mindannyian nagyon élvezzük ezt a feladatot, a forgatások, fotózások során remek a hangulat. A célunk pedig nem több ezekkel a rövidfilmekkel, fotókkal, mint hogy minél több emberhez eljussanak, akik szeretik a horrort, és ezzel szórakoztassuk őket.

A közelmúltban Pécsett járt a Horror Circus Interaktív Show, a két társaság pedig egymásra talált. Vér nem folyt, barátságos találkozásra és beszélgetésre viszont sort kerítettek.

– Amikor megtudtam, hogy Pécsre jön a cirkusz, felvettem velük a kapcsolatot, beszéltem az igazgatóval. Nagyon készséges volt, össze is hoztunk egy közös fotózást az ő és a mi karaktereinkkel. Érdekes találkozás volt, nagyon élveztük! – mondta Resszer Tamás.

A nagy pénzrablás Pécsett, Kertvárosban a négyemeletesek árnyékában
Ez a Sikoly nagyon kemény helyen, egy panellakásban játszódik

Ghostface visszatért – íme a Sikoly a Halloween Horror Stúdió tálalásában: