Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hibátlan szombati napot produkáltak a pécsi csapatok: az NKA Universitas PEAC női és a PVSK-Veolia férfi kosarasai hazai pályán, a PVSK-Mecsek Füszért férfi vízipólósai idegenben győztek. Vasárnap az NKA Pécs férfi kosárlabdacsapata nyert felettébb magabiztosan.

Az NKA Universitas PEAC hazai pályán a Ceglédet fogadta, s bár a pécsi vezetőedző, Jovan Gorec egész héten arról beszélt, hogy jó csapattal találkoznak, arra ennek ellenére nem sokan számítottak, hogy ebből ilyen izgalmas, körömrágós meccs lesz. A vendégek nagyon szívós ellenfélnek bizonyultak, folyamatosan tapadtak a pécsiekre, s a mérkőzés hajrájában többször is vezettek. Aztán 3,9 másodperccel a vége előtt, 85-85-ös állásnál jött a meccs embere, Kiss Virág, bedobott egy duplát, és ezzel megnyerte a bajnokit csapatának (87-85)! A válogatott center egyébként tényleg kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen tripla-duplázott: 28 pontot és 11 lepattanót szerzett, valamint volt 11 kiharcolt faultja.

– Egész héten arról beszéltünk, hogy a Cegléd egy jó csapat, sőt a napokban még egy játékos csatlakozott hozzájuk. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de szükségünk volt erre az erőpróbára, hogy megnézzük, hol tartunk most, és miből tudunk építkezni a jövőben. A Ceglédnek nehéz sorsolása volt az első négy meccsén, szinte a top négy ellen játszottak eddig. Fognak még meglepetéseket okozni a szezonban, ezért ez egy nagyon fontos győzelem számunkra. Természetesen vétettünk hibákat, nem kontrolláltuk a játékot teljes egészében, de nagyon jó volt látni, hogy a végjátékban visszakapaszkodtunk és megnyertük a mérkőzést – értékelte a látottakat Jovan Gorec, a pécsiek vezetőedzője.

A harmadik bajnokiját is megnyerte a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata, amely szeretne azonnal visszakerülni az élvonalba. Úgy tűnik, jó úton járnak a pécsi srácok, ezúttal ugyanis egy rangadón mutatták meg, mekkora erő rejlik a társaságban: nagyon simán, 96-75-re nyertek Jászberényben.

– A támadójátékunkkal alapvetően elégedett vagyok, de a második negyedben ismét sok apró figyelmetlenséget követtünk el, ami főleg a védekezésünkön hagyott nyomot. Csiszolnunk kell még a koncentrációnkon és meg kell tanulnunk a mérkőzések teljes játékidejében maximális odafigyeléssel játszani – fogalmazott Juhász Olivér, a PVSK-Veolia vezetőedzője.

Juhász Olivér irányításával Jászberényben is győzött a PVSK-Veolia (Fotó: PVSK)

A PVSK-Mecsek Füszért férfi vízipólósai számára szombaton kezdődött a bajnokság. Soha rosszabb rajtot, ugyanis Török Viktor együttese rögtön egy idegenbeli győzelemmel indított: 12-6-ra győzött Szentesen! A mérkőzés három negyeden keresztül szoros volt, az utolsóban aztán robbantottak a vendégek, ezt a nyolc percet 5-1-es eredménnyel hozták le. A pécsiek legeredményesebb játékosa Keresztúri Márton volt, aki négy gólt tett a közösbe.

– Gratulálok mindkét csapatnak, a sajátomnak még inkább, mert hála istennek végre sikerült azt elérni, amit hosszú idő óta nagyon szerettünk volna: három pontot szereztünk Szentesen! A kezdés döcögősen indult, 3-0-nál nem voltam túl lelkes… Olyan gólokat kaptunk, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Ezt követően azonban nagyon szépen feljavult a védekezésünk, rengeteg blokkunk volt, amit megbeszéltünk, azt a srácok maradéktalanul végrehajtották. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, gratulálok nekik, remélem, a folytatás is hasonló lesz – nyilatkozta Török Viktor, a pécsiek vezetőedzője!

Vasárnap este az NKA Pécs férfi kosarasai hazai pályán fogadták a Veszprémet, s az erőviszonyoknak megfelelően nagyon magabiztosan nyertek. Jó volt látni, hogy a pécsi akadémistáknál kitettek magukért a tizenéves fiatalok: a 19 éves Kazy Balázs csapata legeredményesebb játékosa lett 22 ponttal, a 18 esztendős Meszlényi Róbert pedig a második legtöbbet dobta (16).

– Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! A végeredmény alapján könnyűnek tűnhet ez a mérkőzés, de nem volt az, voltak problémáink, elsősorban védekezésben. A második félidőben nagy lett a különbség a két csapat között. Gratulálok a Veszprémnek is, és sok sikert kívánok a folytatásra! – fogalmazott Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője a meccs után.

Az NKA Pécs játékosa, Lados Erik emelkedett a magasba