Majd’ szétrobbant az örömtől a pécsi öltöző: a Soroksárt is legyűrte a PMFC! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Győzött a PMF...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon kemény meccset vívott a labdarúgó NB II. hétvégi fordulójában a PMFC és a Szentlőrinc is hazai pályán: mindkét csapat hátrányból fordítva győzött. A pécsiek így maguk mögött tartottak mindenkit, vezetik a másodosztályt.

Nagyon nehéz feladat várt a PMFC-re, a Soroksár, vagy ahogy sokan hívják, a „kis Fradi” remek csapat, ráadásul jó passzban is van, a középmezőny elejéhez tartozik. De ugyanez elmondható a pécsiekről is, akik erőn felül teljesítenek, hiszen senki sem várta tőlük, hogy a tabella élén álljanak tíz fordulót követően – márpedig ott voltak a mai bajnokit megelőzően.

És ott vannak utána is, ugyanis óriási csatában behúzták ezt a meccset is! Nehéz volt, főleg azok után, hogy az első félidő közepén a vendégek szereztek vezetést. Innentől kezdve futni kellett az eredmény után. A pécsieken látszott, hogy mindent megtesznek a sikerért, és szerencsére jókor, már a második félidő elején egyenlítettek az ügyeletes gólfelelős, Tóth-Gábor Kristóf révén. Nem sokkal később emberhátrányba kerültek a vendégek (Lisztes Krisztiánt állították ki), amit hamar kihasznált a PMFC: Tóth-Gábor Kristóf a megítélt büntetőt is értékesítette, ezzel pedig már vezettek is a piros-feketék. Akik aztán a meccs végéig megőrizték előnyüket, ezzel együtt az éllovas pozíciót is!

A Szentlőrincre szintén kőkemény feladat várt hazai pályán, elvégre azt a Nyíregyházát fogadta, amely ötmeccses veretlenségi sorozata alatt legyőzte a bajnokesélyes Gyirmótot és az MTK-t. Jól is játszottak a vendégek, akik az első félidő közepén Novák Csanád gyönyörű góljával vezetést szereztek. Sokáig úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen nem terem babér a házigazdáknak, ám a második félidő közepén fordult a kocka! Büntetőt kapott a Szentlőrinc, amit Szabó Máté értékesített, innentől kezdve pedig az volt a kérdés, mikor rúgják meg a másodikat a lőrinciek. Néhány percet kellett rá várni, de csak megszületett ez a gól is, ami végül győzelmet ért – nagyon fontos siker volt ez!

A harmadik baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny ezúttal a Budafok vendége volt, s bár a mislenyiek többször is bizonyították már, hogy idegenben sem ijednek meg a saját árnyékuktól, ezen a meccsen nem volt esélyük. A bajnoki elejét ugyanis nagyon elrontották, a 13. percben ugyanis már kétgólos hátrányban voltak, ahonnan nem volt visszaút.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban az egyetlen baranyai résztvevő, a PTE-PEAC hazai pályán kiütötte a Ceglédet, 5-0-ra győzött!

Eredmények: PMFC–Soroksár 2-1 (gólszerzők: Tóth-Gábor 53. perc, 73. perc – 11-esből, ill. Hudák 20. perc), Szentlőrinc–Nyíregyháza 2-1 (gólszerzők: Szabó M. 67. perc – 11-esből, Rétyi 82. perc, ill. Novák 24. perc), Budafok–HR-Rent Kozármisleny 3-1 (gólszerzők: Sós 9. perc, Beke 13. perc, Jagodics 78. perc), PTE-PEAC–Cegléd 5-0 (gólszerzők: Makai 18. és 56. perc, Gelencsér 27. perc, Udvardi 33. és 43. perc).

A Szentlőrinc nagyon megdolgozott a győzelemért, nem csoda, hogy mindenkinek fülig ért a szája a meccs után (Fotó: Szentlőrinc)